Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws.

10 feb. 2020

Lezers van ‘Auto, Motor und Sport’ verkiezen Abarth 595 voor vijfde keer op rij tot ‘Beste Auto’.

Lezers van ‘Auto, Motor und Sport’ verkiezen Abarth 595 voor vijfde keer op rij tot ‘Beste Auto’.
  • Lezers van het prestigieuze Duitse tijdschrift ‘Auto, Motor und Sport’ hebben de Abarth 595 opnieuw verkozen tot winnaar in de klasse van de ‘Geïmporteerde kleine auto’s’. 
  • De compacte sportwagen met een motorvermogen tot 180 pk eindigde bovendien tweede in de gehele klasse van de ‘Kleine auto’s’ en liet zo tal van sterke Duitse concurrenten achter zich.

 

De Abarth 595 heeft voor het vijfde jaar op rij de prijs voor ‘Beste Auto’ gewonnen in een wedstrijd van ‘Auto, Motor und Sport’*. De lezers van het magazine verkozen de sportwagen met de Schorpioen tot winnaar in de categorie van de ‘Geïmporteerde kleine auto’s’. De Abarth 595 won ongeveer een kwart van de stemmen. De tweede plaats ging naar de Fiat 500, die 
16,2 procent van de stemmen behaalde. In de categorie met alle ‘Kleine auto’s’, die ook heel wat Duitse deelnemers telde, ging de Abarth 595 aan de haal met de felbegeerde tweede plaats, eveneens gevolgd door de Fiat 500.

Tijdens de prijsuitreiking in Stuttgart verklaarde Luca Napolitano, Hoofd van Fiat en Abarth voor de EMEA-regio, dat “De vijfde zege van de Abarth 595 in de lezersenquête van “Auto, Motor und Sport” de uitstekende banden tussen ons merk en de Duitse markt bevestigt en aanhaalt, en dat ze tevens getuigt van de uitmuntende reputatie die deze wagen geniet bij sportwagenfans.  Ik ben bijzonder trots op de onderscheiding voor ‘Beste auto’: ze bevestigt dat de strategie van het 595-gamma haar vruchten afwerpt en dat we dankzij de opbouw van het gamma een breder publiek bereiken en uitstekende verkoopcijfers kunnen neerzetten.

De 500 heeft een nieuw recordjaar achter de rug in Duitsland: in vergelijking met het jaar ervoor is de totale verkoop met 25% toegenomen. De Abarth 595 evenaarde van zijn kant zijn verkoopresultaat van 2018, met 3.500 verkochte exemplaren op zijn tweede belangrijkste markt. 

Van de Abarth 595 bestaan vijf verschillende versies, met vermogens tussen 145 en 180 pk. Het gamma gaat van de Abarth 595 – het instapmodel van het Abarth-universum – tot de bijzonder elegant uitgeruste Abarth 595 Turismo, de uitgesproken sportieve Abarth 595 Pista en Abarth 595 Competizione en de topversie Abarth 595 esseesse. Recent werd het 595-gamma nog uitgebreid met de recentste nieuwkomer: de 695 70° Anniversario, een beperkte reeks met de ‘Spoiler ad Assetto Variabile’, die hulde brengt aan de zeventigste verjaardag van het merk Abarth.

Voor de 44ste keer heeft ‘Auto, Motor und Sport’ zijn lezers gevraagd om voor hun favoriete auto’s te stemmen in de verkiezing van de ‘Beste Auto’. Bijna 103.000 lezers brachten hun stem uit en beoordeelden in het totaal 387 huidige modellen uit elf categorieën, inclusief een Importsectie in elke categorie.

* Bron: www.automotorundsport.de

Brussel, 10 februari 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN