Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

24 jun. 2020

Een historische viering : 110 jaar Alfa Romeo

Een historische viering : 110 jaar Alfa Romeo
 • Vandaag viert Alfa Romeo officieel zijn 110e verjaardag door de deuren van zijn historisch museum in Arese te heropenen.
 • Bezoekers krijgen toegang tot delen van het museum die voorheen niet toegankelijk waren voor het publiek. Nog eens 150 voertuigen, trofeeën, kunstwerken en motoren zullen er te zien zijn.
 • "Alfa Romeo in Uniform" is een nieuwe sectie gewijd aan de auto's van de Carabinieri - het nationaal politiekorps van Italië - die zal worden ingehuldigd.
 • Clubs, bezoekers en fans zullen ook worden betrokken: door deel te nemen aan een flash mob en een spectaculaire parade op het interne circuit van het museum.
 • De nieuwe limited edition Giulia GTA maakt zijn eerste publieke verschijning.
 • Het Alfa Romeo Museum opent ook de tentoonstelling "Tour of 110 Years", die speciaal voor de gelegenheid is gemaakt: zes video's die samen een fascinerende virtuele tour vormen.
 • Voor degenen die niet ter plaatse aanwezig kunnen zijn, zal er vandaag om 15u30 een webcast worden gehouden, met deelname van het Alfa Romeo Racing ORLEN-team: Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi.
 • De feestelijkheden van het museum gaat door tot zondag 28 juni. Het museum zal open zijn met verscherpte maatregelen om de veiligheid en gezondheid van de bezoekers en het personeel te waarborgen.

 

Om een mijlpaal te herdenken die maar weinig automakers kunnen evenaren, viert Alfa Romeo vandaag zijn 110e verjaardag en opent het de deuren van zijn historisch museum in Arese (Italië) met inachtneming van alle huidige richtlijnen op het gebied van gezondheid en veiligheid. Het merk nodigt fans van over de hele wereld uit om nieuwe secties van het museum te bekijken, te genieten van exclusieve videobeelden en online deel te nemen aan de viering van de festiviteiten.

Het Alfa Romeo museum, het middelpunt van de festiviteiten 

Het Alfa Romeo Museum, gelegen in Arese, aan de rand van Milaan, is een echte 'hub' van het merk waar meer dan 200 historische voertuigen zijn ondergebracht, waardoor het de perfecte locatie is om het 110-jarig bestaan van het merk te vieren. Als een speciaal geschenk voor alle "Alfisti" fans over de hele wereld, opent Alfa Romeo nu de tot nu toe privé-verzamelruimtes van het museum voor het publiek en nodigt het de bezoekers uit om te genieten van een extra 150 auto's, plus trofeeën, kunstwerken en motoren voor de weg, de luchtvaart en de scheepsvaart. De collectie is verdeeld in 18 themazones, variërend van de vroegste auto's van het merk, zoals de 20/30 ES, tot Formule 1- en Formule Indy-modellen.

Andere hoogtepunten van de collectie zijn:

 • Conceptauto's, zoals de Caimano en Protéo
 • Prototypes, zoals de Scrabble en Sprint 6C
 • Het historisch sportmodel RL, Vittorio Jano's 6C en meer recente racewagens en personenwagens.

Tot slot herbergt de collectie opmerkelijke en unieke collectiestukken, zoals de 4C 1500 uit de jaren 1930 en de Formule 1 Turbo 415Ts.

Een verhaal dat verbonden is met een Natie

In het kader van de festiviteiten onthult het museum de nieuwe sectie "Alfa Romeo in Uniform", gewijd aan de auto's van de carabinieri, het nationale politiekorps van Italië, als een bewijs van de historische relatie tussen Alfa Romeo en het politiekorps, dat al lange tijd de belangrijkste modellen van Alfa Romeo in dienst heeft. Van de carabinieri's 1900 M "Matta" die zijn categorie won in de Mille Miglia van 1951 tot de legendarische Giulia, de meest iconische van de "Gazzella" modellen, plus de 75, de Alfetta Alfa 90 en een zeldzame Giulia Giardinetta, de nieuwe "Alfa in Uniform" sectie van het museum vertelt het verhaal van de auto's, de versieringen en de tijdperken die de Italiaanse geschiedenis hebben getekend.

Een historisch letterwoord voor de toekomst: GTA

De nieuwe beperkte serie Giulia GTA, ontworpen voor het 110-jarig bestaan van het merk, maakt zijn eerste publieke debuut in Arese. De nieuwe Giulia GTA is technisch en conceptueel geïnspireerd op de Giulia GTA van 1965. De Gran Turismo Alleggerita (GTA) uit 1965, ontwikkeld door Alfa Romeo's race-arm Autodelta, is gebaseerd op de Giulia Sprint GT die wereldwijd sportieve successen boekte.

De nieuwe Giulia GTA is gebaseerd op de Giulia Quadrifoglio en is uitgerust met een krachtigere versie van de 2.9 V-6 bi-turbo motor met 540 pk. Door het uitgebreide gebruik van ultralichte materialen profiteert hij van een gewichtsvermindering van 100 kg, waardoor een best-in-class gewichts-/vermogensverhouding van 2,82 kg/pk wordt bereikt). Daarnaast zijn er specifieke technische oplossingen ontwikkeld voor andere aspecten, namelijk aerodynamica, uitlijning en handling.

Een tour van 110 jaar

Het merk biedt een virtuele rondleiding door het museum door middel van een reeks video's die geproduceerd zijn om deze opmerkelijke gebeurtenis te vieren. Onder de titel "A Tour of 110 Years" omvat de videoreeks:

1. Een inleiding, die een panoramisch overzicht van het museum biedt

2. Het "Timeline"-concept, dat de industriële continuïteit van het merk beschrijft.

3. Het gedeelte "Beauty", een combinatie van stijl, design en levensstijl.

4. De sectie "Speed", een samenvatting van de technologie, de competitiegeest en het rijplezier.

5. Een exclusief overzicht van de "Storage" (opslagruime), met een verzameling voertuigen en artefacten die voordien niet door het publiek werden gezien.

6. Een overzicht van het "Archive" met foto's, video's, technische tekeningen, schetsen en productieregisters.

Passievolle deelname

Alfa Romeo nodigt alle fans, van diehard "Alfisti" fans tot casual enthousiastelingen, uit om via de officiële social media kanalen van het merk om 15u30 deel te nemen aan de festiviteiten in het museum. Voor mensen die het museum in Arese persoonlijk kunnen bezoeken, heeft Alfa Romeo de directe betrokkenheid van clubs, bezoekers en liefhebbers georganiseerd, waarbij de fans worden uitgenodigd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, waaronder optochten op het interne parcours van het museum. Alle activiteiten zullen worden uitgevoerd volgens de huidige sanitaire en veiligheidsrichtlijnen

Van Farina en Fangio naar Räikkönen en Giovinazzi

Alfa Romeo was de constructeur die de allereerste Grand Prix-race en de eerste editie van het Formule 1-kampioenschap in 1950 won, met Nino Farina aan boord van een Alfa Romeo Gran Premio Tipo 158 "Alfetta". Die triomf werd in 1951 herhaald door Juan Manuel Fangio in de Alfetta 159. Het einddoel is de ultieme autosportprijs te binnen te halen, dus het is niet meer dan logisch dat de Alfa Romeo Racing ORLEN F1-piloten - wereldkampioen Kimi Räikkönen en aanstormend Italiaans talent Antonio Giovinazzi - vandaag felicitaties overbrengen.

Drie uitzonderlijke reisgenoten sluiten zich aan bij Alfa Romeo

Het Zwitserse luxe horlogebedrijf Eberhard & Co. versterkt de band met Alfa Romeo door het creëren van een nieuwe chronograaf met beperkte oplage als eerbetoon aan het 110-jarig bestaan. Een uniek uurwerk, de chronograaf is ontworpen om alle technische en stilistische inhoud lang gezien in Eberhard & Co. producten te verwerken, met dezelfde sportieve en glamoureuze aantrekkingskracht als Alfa Romeo's modellen.

De bijdrage van de Italiaanse fietsenfabrikant Compagnia Ducale is de Alfa Romeo 110th Anniversary e-MTB, een elektrische mountainbike die kracht en sportiviteit combineert met het comfort van geassisteerde trapbewegingen. Het sportieve gevoel wordt weerspiegeld in de technische specificaties - een krachtige maar stille 500-watt batterij, volledig geïntegreerd in het frame - en in de opvallende kleurstelling die samen met de Alfa Romeo Centro Stile, het eigen ontwerp- en bouwatelier van het merk, werd gecreëerd.

De bijdrage van de Italiaanse fietsenfabrikant Compagnia Ducale is de Alfa Romeo 110th Anniversary e-MTB, een elektrische mountainbike die kracht en sportiviteit combineert met het comfort van geassisteerde trapbewegingen. Het sportieve gevoel wordt weerspiegeld in de technische specificaties - een krachtige maar stille 500-watt batterij, volledig geïntegreerd in het frame - en in de opvallende kleurstelling die samen met de Alfa Romeo Centro Stile, het eigen ontwerp- en bouwatelier van het merk, werd gecreëerd.

AUDES Group is de officiële licentiehouder van Alfa Romeo kleding, een samenwerking die begint met een collectie om de 110e verjaardag van het merk te vieren. AUDES Group - de officiële kledinglicentiehouder - ontwerpt, produceert en verdeelt zijn collectie onder het merk Alfa Romeo wereldwijd.

 

Brussel, 24 juni 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN