Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

12 mei 2020

De gezondheid en veiligheid van de FCA-medewerkers is een prioriteit, terwijl het bedrijf zich voorbereidt op de herstart van de productie-activiteiten in Noord-Amerika.

De gezondheid en veiligheid van de FCA-medewerkers is een prioriteit, terwijl het bedrijf zich voorbereidt op de herstart van de productie-activiteiten in Noord-Amerika.

 

 • Fiat Chrysler Automobiles (FCA) richt zich op de bescherming van werknemers, gezinnen en gemeenschappen.
 • De beste procedures van de FCA-fabrieken in China en Italië helpen bij de ontwikkeling van Noord-Amerikaanse veiligheidsprotocollen
 • Meer dan 17 miljoen m² productievloer gereinigd en gedesinfecteerd
 • Grondige dagelijkse reinigingsprogramma's moeten aanwezig zijn om een hoog niveau van reinheid en desinfectering te behouden.
 • Temperatuurcontrole en dagelijkse auto-gezondheidsscreening voor alle werknemers en bezoekers
 • Bijna 17.000 geanalyseerde werkposten met meer dan 4.700 werkposten die opnieuw georganiseerd of aangepast moeten worden.
 • Aangepaste starttijden, meer pauze en lunchbreaks om de sociale afstand te vergroten.
 • Installatie van thermische camera's als extra veiligheidscontrole
 • Verplichte veiligheidsmaskers en -brillen voor persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Nieuwe veiligheidsprotocollen en procedures gecommuniceerd in het Return to Work Shift-dossier aan bijna 47.000 vertegenwoordigde werknemers in de Verenigde Staten en Canada

 

12 mei 2020, Auburn Hills, Michigan - Nu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zich klaarmaakt om de productie in Noord-Amerika te hervatten, heeft het bedrijf een uitgebreid programma van hoge veiligheidsmaatregelen ontwikkeld en geïmplementeerd om werknemers, hun families en gemeenschappen te beschermen tegen de verspreiding en transmissie van COVID-19 wanneer de fabrieken weer opengaan.

"In de eerste plaats is onze topprioriteit altijd geweest om te doen wat het beste is voor onze werknemers", zegt Mike Manley, CEO van FCA. "We hebben nauw samengewerkt met de vakbonden om protocollen op te stellen die ervoor zorgen dat onze werknemers zich veilig voelen op het werk en dat alle mogelijke maatregelen zijn genomen om hen te beschermen. »

 "We hebben een beroep gedaan op onze collectieve wereldwijde expertise en best practices om onze productieprocessen te heroverwegen en uitgebreide protocollen te implementeren om de veiligheid van onze werknemers te garanderen", aldus Manley. "Er is geen twijfel over mogelijk dat de terugkeer naar het werk er anders zal uitzien en voelen. Ik heb nu een aantal van onze vestigingen in Detroit bezocht, onze teams ontmoet en door de productielijnen gelopen. Ik wil deze gelegenheid aangrijpen om al onze collega's persoonlijk te bedanken voor hun ongelooflijke werk bij het opstellen van veiligheidsprotocollen om onze collega's te beschermen. Dank aan iedereen."

Sinds de sluiting van de fabrieken in de Verenigde Staten, Canada en Mexico op 18 maart heeft FCA gewerkt aan de uitvoering van de beste procedures die het mogelijk hebben gemaakt de activiteiten in de fabrieken in China en Italië te hervatten. In overeenstemming met de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), de Centers for Disease Control (CDC) en de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) werden deze beproefde protocollen, samen met de stappen die werknemers moeten nemen om zichzelf en anderen te beschermen, gecommuniceerd in een e-mail met de titel "Return to Work Package", die naar bijna 47.000 vertegenwoordigde werknemers in de Verenigde Staten en Canada werd gestuurd. Mexico zal dezelfde informatie delen door middel van individuele training.

 

FCA implementeert verschillende niveaus van bescherming tegen de verspreiding en overdracht van VID-19. Dit omvat reiniging, desinfectie en sociale distancing, maar bovenal het verzekeren van het welzijn van alle mensen die een FCA-faciliteit binnenkomen. Met dit in het achterhoofd zal het bedrijf haar medewerkers, evenals alle bezoekers, vragen om een dagelijkse beoordeling van de gezondheidsrisico's, met inbegrip van:

 • Hun temperatuur nemen minder dan twee uur voordat ze naar hun werk gaan of de site bezoeken met een door het bedrijf geleverde temperatuurstrip of persoonlijke thermometer.
 • Een self-screening vragenlijst invullen en afgeven aan de ingang.

 

Als extra veiligheidsmaatregel installeert het bedrijf warmtecamera's om te controleren wat medewerkers en bezoekers hebben gemeld.

In overeenstemming met de richtlijnen van de overheidsinstellingen zijn de werknemers verplicht om te allen tijde een door het bedrijf geleverd veiligheidsmasker en een veiligheidsbril te dragen terwijl ze zich in de fabriek bevinden. Medewerkers zullen ook worden gevraagd om handschoenen en een veiligheidsbril te dragen bij het aanbrengen of reinigen met een desinfecterende spray. Bezoekers en aannemers van een FCA-faciliteit zijn verplicht om hun eigen persoonlijke beschermingsmiddelen te verstrekken bij het betreden van de faciliteiten.

Tijdens de productieonderbreking in verband met de inperking heeft FCA een aanzienlijke hoeveelheid schoonmaak- en sociale distancing activiteiten uitgevoerd om zijn installaties voor te bereiden op de hervatting van de activiteiten. Deze omvatten :

Reiniging en ontsmetting:

 • Meer dan 17 miljoen m² productieruimte gereinigd en gedesinfecteerd
 • Aanpassing van de schoonmaak- en ontsmettingsplanning voor gemeenschappelijke en drukbezochte ruimten, waaronder loopbruggen, toiletten, cafetaria's, kleedkamers en conferentieruimten.
 • 135 verdeelde handreinigers voor een efficiëntere reiniging van deze zones
 • Levering van reinigingsmiddelen aan alle werkplekken, zodat oppervlakken kunnen worden gereinigd en gedesinfecteerd.
 • Installatie van meer dan 2.000 handendesinfectiestations in alle faciliteiten
 • Dagelijkse audits die moeten worden uitgevoerd om de naleving van de nieuwe normen te waarborgen

 

Sociale distancing :

 • Meer dan 17.000 geanalyseerde en geëvalueerde werkplekken om ongeveer 1,8 m sociale afstand te verkrijgen.
 • Meer dan 4.700 werkplekken en werkplekken die opnieuw zijn ontworpen of van beschermende barrières zijn voorzien om een grotere sociale afstand mogelijk te maken.
 • Installatie van plexiglas scheidingswanden en vloermarkeringen om de sociale afstand in pauzezones en cafetaria's, alsook in alle gebouwen te vergemakkelijken.
 • Aangepaste starttijden en extra tijd voor pauzes en lunch om grote bijeenkomsten tot een minimum te beperken
 • Schorsing van vergaderingen van meer dan acht medewerkers tegelijk en overgang naar virtuele vergaderingen waar mogelijk
 • Implementatie van nieuwe protocollen voor bezoekers van de faciliteiten

 

Wanneer de productie wordt hervat, neemt FCA een nieuw systeem van dagelijkse reiniging en desinfectie in gebruik, in overeenstemming met de aanbevelingen van de WHO, CDC en OSHA, op alle productielocaties om de verbeterde reinheid en hygiëne te handhaven.

Op alle faciliteiten werden borden met gezondheids- en veiligheidsthema's geplaatst om werknemers en bezoekers te herinneren aan de gepaste procedures voor het schoonmaken, de sociale distancing, de vereiste persoonlijke beschermingsmiddelen en het wassen of desinfecteren van de handen. Medewerkers zullen ook deelnemen aan kleine groepstrainingen over het nieuwe beleid en de nieuwe procedures als onderdeel van hun eerste werkdag.

"We hebben een aanpak gekozen om de verspreiding van dit virus te minimaliseren door het implementeren van talrijke beschermingsprogramma's," zei Scott Garberding, Global Chief Manufacturing Officer van FCA. "Je bent een essentieel element in het succesvolle herstel van onze operaties. In deze nieuwe omgeving moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen veiligheid en de veiligheid van de mensen om ons heen. Een effectieve herstart vereist een hoog niveau van begrip, opleiding, coaching en geduld van ons allemaal."

FCA zal de omstandigheden in alle vestigingen blijven volgen en controleren, evenals de meest recente informatie over COVID-19 van federale en staatsagentschappen, om waar nodig nieuwe waarborgen en procedures in te voeren.

FCA

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is een wereldwijde autoconstructeur die voertuigen ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt met een portfolio van boeiende merken, waaronder Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep®, Lancia, Ram en Maserati. Het brengt ook originele onderdelen en diensten op de markt onder de naam Mopar en is actief in de sectoren van componenten en productiesystemen onder de merken Comau en Teksid. FCA heeft wereldwijd bijna 200.000 mensen in dienst. Voor meer informatie over FCA (NYSE: FCAU / MTA: FCA) kunt u terecht op www.fcagroup.com

 

Brussel, 12 mei 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN