Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

23 jul. 2020

FCA en Waymo breiden hun samenwerking op het vlak autonome auto's uit en tekenen een exclusieve overeenkomst voor lichte bedrijfsvoertuigen.

FCA en Waymo breiden hun samenwerking op het vlak autonome auto's uit en tekenen een exclusieve overeenkomst voor lichte bedrijfsvoertuigen.

 

  • Het "Waymo Driver L4" systeem zal worden geïntegreerd in de Ram ProMaster (Fiat Ducato), het model voor de levering van goederen, en maakt het mogelijk om een partnership op te bouwen dat gericht is op de specifieke eisen van commerciële bedrijven.
  • FCA heeft Waymo geselecteerd als exclusieve strategische partner voor L4 voertuigtechnologie en Waymo zet zich in om haar autonome autotechnologie niveau 4 (L4) in alle FCA-producten te voorzien.

 

 

FCA en Waymo hebben zojuist een belangrijke mijlpaal aangekondigd door hun samenwerking op het gebied van de ontwikkeling van  autonome voertuigen uit te breiden.

Waymo zal vanaf nu als exclusieve partner van FCA werken aan de ontwikkeling en het afstellen van lichte bedrijfsvoertuigen voor het transport van goederen voor commerciële leveringen, en eveneens met Waymo Via. De twee ondernemingen zullen eerst werken aan de integratie van Waymo Driver in de Ram ProMaster, een licht bedrijfsvoertuig dat gebouwd is op de Fiat Ducato, een zeer flexibel platform dat een breed scala aan commerciële klanten wereldwijd tevreden kan stellen. Dit partnership stelt FCA en Waymo in staat om hun respectievelijke sterke punten en expertise te bundelen om te bepalen hoe ze het best autonome technologie kunnen gebruiken om aan de specifieke behoeften van commerciële klanten te voldoen, gezien de snelle groei van de aan huis geleverde goederen.

FCA heeft Waymo eveneens geselecteerd als exclusieve en strategische partner voor de L4 autonome autotechnologie voor al haar modellen en is al gestart om haar voertuigen van de toekomst te ontwerpen voor het vervoer van mensen en goederen met Waymo Driver technologie.

“Onze nu vier jaar oude samenwerking met Waymo blijft groeien. Door Waymo Driver, de meest geavanceerde technologie voor autonoom rijden, te integreren met onze Chrysler Pacifica, zijn we de enige partner ter wereld geworden die volledig autonome voertuigen op de openbare weg inzet. Met deze volgende stap, het verdiepen van onze relatie met de beste technologie die vandaag de dag beschikbaar is, richten we ons nu op de behoeften van commerciële klanten die op zoek zijn naar oplossingen voor bedrijfsvoertuigen, te beginnen met de Ram ProMaster", aldus Mike Manley, FCA CEO. "Met Waymo's engagement om met ons samen te werken, zal dit ons ook in staat stellen om Tier 4 (L4) autonome autotechnologie in te zetten in onze volledige portfolio van modellen en merken. Dit is een samenwerking die een nieuwe norm stelt voor verantwoorde en veilige mobiliteitsoplossingen en die de autowereld voor de komende jaren en decennia zal bepalen”.

"FCA was onze eerste automobielpartner en we hebben veel van hen geleerd", zegt John Krafcik, CEO van Waymo. "De Chrysler Pacifica Hybrid was het eerste voertuig in onze Waymo One vloot en met de Waymo Driver technologie heeft hij veilig en betrouwbaar meer kilometers autonoom gereden dan enig ander voertuig op de planeet ! We breiden nu onze samenwerking met FCA uit voor de Waymo Driver, die de exclusieve autonome autooplossing van niveau 4 (L4) wordt voor alle FCA-merken, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan voor zowel personenauto's als bedrijfswagens voor het vervoer van goederen".

FCA was de eerste autoproducent die in 2016 met Waymo een partnership aanging. Sindsdien hebben de twee bedrijven nauw samengewerkt om Waymo Driver te integreren in FCA-voertuigen. Dit partnerschap heeft geresulteerd in de oprichting van de eerste commerciële dienst voor autonoom rijden, waardoor het bedrijf in staat is om klanten diensten voor autonoom rijden zonder chauffeur aan te bieden en om realistische experimenten uit te voeren in verschillende geografische regio's en klimatologische omstandigheden.

 

Brussel, 23 juli 2020

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN