Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws.

30 nov. 2018

Vergadering tussen FCA en de vakbonden in Turijn

Vergadering tussen FCA en de vakbonden in Turijn

 • Investeringen in volledig elektrische en hybrideaandrijvingen.
 • Eerste installatie van een specifiek platform voor kleine batterijaangedreven elektrische wagens, met volledig nieuwe Fiat 500 BEV als eerste toepassing.
 • Aanzienlijke synergieën dankzij het gemeenschappelijke gebruik van elektrische aandrijvingen en gedeelde platformen.
 • Optimaal gebruik van bestaande Italiaanse fabrieken en beschikbare capaciteit
 • Vandaag vond er in Mirafiori (Turijn) een vergadering plaats tussen Fiat Chrysler Automobiles en de vakbonden die de collectieve arbeidsovereenkomst voor de Italiaanse bedrijven van de groep hebben ondertekend. Tijdens de vergadering presenteerde het management het productplan voor de Italiaanse fabrieken ter ondersteuning van het Businessplan 2018-2022, dat in juni van dit jaar werd voorgesteld tijdens de Capital Markets Day van FCA in Balocco.

  Mike Manley, CEO van FCA, opende de vergadering en zei: "In Mirafiori zal het eerste volwaardige BEV-platform van de groep worden gebouwd voor de nieuwe Fiat 500. Datzelfde platform zal ook schaalbaar zijn voor andere toepassingen over de hele wereld. Bijkomende investeringen bij de merken Jeep, Alfa Romeo en Fiat zullen de voordelen van de bestaande productiecapaciteit, schaalvergroting en aankoopefficiëntie door de gemeenschappelijke architectuur en oplaadbare hybrideaandrijving (PHEV) benutten zonder daarbij te raken aan de eigenheid van elk merk."

  Pietro Gorlier, Chief Operating Officer voor de EMEA-zone, presenteerde het industriële plan voor Italië. Dat plan bestaat uit de lancering van dertien volledig nieuwe of gefacelifte modellen in de periode 2019-2021 en de ontwikkeling van nieuwe aandrijfsystemen met een verregaande focus op elektrische en hybride technologieën.

  Pietro Gorlier gaf meer gedetailleerde uitleg over de grootschalige initiatieven die in de komende weken zullen worden gelanceerd. Ze omvatten onder meer ook investeringen voor de productie van een nieuwe Fiat 500 BEV in Mirafiori (Turijn) en de Europese Jeep Compass in Melfi, om de vruchten te plukken van het reeds bestaande voertuigplatform en van de oplaadbare hybrideaandrijving van de Jeep Renegade. Op basis van datzelfde flexibele platform en dezelfde PHEV-technologie zullen er voorbereidingen worden getroffen om in Pomigliano een compact UV van Alfa Romeo te gaan bouwen. Nog in Pomigliano zal een Fiat Panda MHV (Mild Hybrid Vehicle) in productie worden genomen.

  Daarnaast kondigde Gorlier een nieuw model in Termoli aan voor de productie van drukgevoede, atmosferische en hybride versies van de 1.0 en 1.3 FireFly-benzinemotor.

  De geplande initiatieven voor alle modellen en aandrijfsystemen zullen de bestaande capaciteit beter benutten en de Italiaanse fabrieken een duidelijke productmissie geven, zodat ze terug kunnen aanknopen bij een volledige tewerkstelling. Over de periode 2019-2021 zal FCA in het totaal meer dan 5 miljard euro investeren.

  "Gedurende deze periode zullen de geplande investeringen voor Italië zich concentreren op het gebruik van gemeenschappelijke, veelzijdige en geëlektrificeerde voertuigplatformen om de oriëntatie van de Italiaanse industriële voetafdruk naar onze wereldwijde merken en markten te versterken", aldus Gorlier. "De komende maanden zullen we opleidingsprogramma's voor werknemers opstarten, specifiek gericht op elektrische en hybride technologieën. Ik ben ervan overtuigd dat we er samen met onze werknemers in zullen slagen om deze boeiende nieuwe programma's te implementeren."

   

  Brussel, 30 november 2018

   

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN