Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

17 jun. 2020

De schetsen van het FCA Centro Stile om kinderen te helpen

De schetsen van het FCA Centro Stile om kinderen te helpen

 

  • FCA denkt aan de kinderen en hun toekomst, door het werk van Save the Children te ondersteunen.
  • In het kader van het project stART Again heeft de FCA Groep 136 exemplaren van Centro Stile-schetsen van de meest iconische Fiat-, Jeep-, Alfa Romeo-, Lancia-, Abarth- en Fiat Professional-modellen te koop aangeboden. De schetsen kosten €20 per stuk en kunnen via het e-commerce merchandising platform van de merken worden aangekocht.
  • Met de opbrengst van de verkoop zal Save the Children zorgen voor de noodzakelijke benodigdheden, lesmateriaal en steun voor de studies van duizenden kinderen in Italië.

 

Het liefdadigheidsinitiatief van FCA voor de meest kwetsbare kinderen en hun onderwijs - stART Again genaamd - is opgezet als een samenwerking met Save the Children, een internationale organisatie die zich al meer dan een eeuw inzet om kinderen in gevaar te beschermen en hun een toekomst te garanderen.

Een schets of een tekening is één van de belangrijkste middelen om een boodschap over te brengen, om te communiceren. Het is een uitdrukkingsvorm binnen ieders bereik, de vorm die het vaakst door kinderen wordt beoefend. Tekeningen waren het uitgangspunt voor de ontwerpers van het FCA Centro Stile bij hun creatie van het “stART Again” project, dat tot doel heeft te reageren op de alarmkreet van de organisatie in hun "Rewrite the Future" campagne, om hulp, materialen, onderwijs, kansen en hoop te bieden aan 100.000 kinderen die in de meest achtergestelde gebieden van Italië wonen.

Als gevolg van de COVID-19 pandemie hebben kinderen hun gewoontes drastisch moeten veranderen, net als volwassenen. Geen school meer, geen sport en spel meer, geen grootouders meer, geen speeltuinen of ijsjes met vrienden. In het bijzonder heeft Save the Children opgemerkt dat de uitbraak van het coronavirus een verwoestende invloed kan hebben op het leven en de toekomst van miljoenen kinderen. Kwetsbare kinderen die in de meest achtergestelde gebieden en in de meest precaire gezinnen wonen, lopen nog meer risico. Kinderen en jongeren die zelfs in Italië gevangen zitten tussen de toenemende materiële armoede - alleen al in Italië lopen een miljoen meer kinderen het risico om in absolute armoede terecht te komen - en de schaarste aan onderwijskansen als gevolg van de sluiting van de scholen.

 

Daarom is het essentieel om nu te handelen. FCA doet dat met stART Again - een project dat kunst en de intentie om opnieuw te beginnen samenbrengt - om een eigen bijdrage te leveren aan de beleidsinterventie van Save the Children, door 136 exemplaren van ontwerpschetsen van de meest iconische modellen van elk FCA-merk (Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Lancia, Abarth en Fiat Professional) te verkopen op hun e-commerce merchandisingplatform.

 

Het uitgangspunt dat wordt weergegeven door de 'grafische tekens' van kinderen - 'schetsen' in de taal van het ontwerp - toont de kracht van empathie die alleen door artistieke actie kan worden belichaamd. De autodesigners van Centro Stile waren zich hiervan terdege bewust bij het selecteren van modelschetsen voor elk merk. Van de elektrische Fiat 500, de eerste geëlektrificeerde auto van FCA en het beginpunt van een nieuw tijdperk, tot de Alfa Romeo Giulia GTA - de nieuwe supercar voor massaproductie, een perfecte balans van het legendarische model en de technologische innovaties die het nu biedt - via Lancia voertuigen zoals de Delta Integrale, een rallywinnaar in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. We zien ook schetsen van de machtige, brullende Abarth 595 en de legendarische Jeep Willys, de eerste lichtgewicht 4x4. Last but not least komt de Ducato van Fiat Professional: naast de grote verkoopcijfers heeft dit model onlangs een grote rol gespeeld in de strijd tegen de COVID-19 pandemie, omdat hij heel vaak als ziekenwagen werd gebruikt voor duizenden patiënten in heel Europa.

 

"Het ontwerp ligt niet alleen in de manier waarop een voertuig wordt gemaakt en wat het vertegenwoordigt," vertelt Klaus Busse, Hoofd van het FCA Centro Stile, "het is ook een drager van emoties. Daarom slaat het aan bij kinderen en jongeren. Voor ons ontwerpers, die van tekenen ons vak hebben gemaakt, wordt perfectie in het maken van een schets een krachtig communicatiemiddel. We willen deze schetsen als uitgangspunt nemen, om ze te delen met de fans van onze merken en met degenen die hun eigen bijdrage willen leveren aan de toekomst van kinderen die nu in zeer moeilijke tijden leven".

Met een bijdrage van slechts €20 kunt u ook een kopie van een door ons gekozen schets kopen en deze vervolgens downloaden om een stukje van de geschiedenis van het autodesign mee naar huis te nemen. Een middel om de stijl en de passie te ontdekken die achter elk FCA-model schuilgaat. De opbrengst van alle verkochte exemplaren zal door Save the Children worden gebruikt om de noodzakelijke benodigdheden, lesmateriaal ter ondersteuning van de studies van duizenden kinderen in Italië te verschaffen.

 

Brussel, 17 juni 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN