Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten FCA Press i budi u toku na svim vestima.

01 Dec 2019

2019 FIA šampionat Formule , Etihad ervejz. Abu Dabi gran pri – trka – nedelja

2019 FIA šampionat Formule ,  Etihad ervejz.  Abu Dabi gran pri – trka – nedelja

Vremenski uslovi: sumrak, veče, 26,4-24,9°C u vazduhu, 30,7-27,0°C na stazi

 

Frederik Vaser (Frédéric Vasseur), direktor tima tima Alfa Romeo Racing i generalni direktor Sauber Motorsport AG:
„Sezonu smo priveli kraju jednom zahtevnom trkom, ali nećemo dopustiti da to baci senku na sav trud koji smo uložili ove godine. Nakon jučerašnjih kvalifikacija podelili smo strategije automobila kako bismo povećali šanse za dobar rezultat, ali na kraju okolnosti nisu išle nama u korist. Ipak, možemo da se osvrnemo na ovu sezonu kao na onu u kojoj smo ostvarili više bodova nego u 2018. godini i učinili iskorak u pogledu učinka. Sredina tabele je bila konkurentnija nego ikad, međutim mi smo se borili hrabro. Mnogo toga možemo da naučimo iz ove sezone da bismo se vratili još jači sledeće godine.“


Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen) (bolid broj 7):
Alfa Romeo Racing C38 (Šasija 06/Ferrari)
Rezultat na trci: 13. mesto
Najbrži krug: 1:43.142
Gume: nove srednje (23 kruga) – nove tvrde (31 krug)

„Učinili smo sve što je bilo u našoj moći danas, zato možemo stajati uzdignute glave. Tempo koji smo održavali bio je bolji nego što smo pokazali tokom ostatka vikenda i našli smo se usred nekoliko zanimljivih borbi. Borili smo se za poene verujući da možemo da ih osvojimo, ali na kraju nismo. Sada slede slobodan dan, zatim neka testiranja i sezona je konačno gotova. Ova sezona nas je naučila mnogo toga i to iskoristićemeo je da poboljšamo sledeću godinu. Nemoguće je prognozirati kakva će biti situacija, ali želimo da se vratimo jači. Napravili smo neke iskorake ove sezone, ali želimo više.“


Antonio Đovinaci (Antonio Giovinazzi) (bolid broj 99):
Alfa Romeo Racing C38 (Šasija 04/Ferrari)
Rezultat na trci: 16. mesto
Najbrži krug: 1:43.256
Gume: nove meke (9 krugova) – nove tvrde (18 krugova) – nove srednje (27 krugova)

„Borili smo se za dobar rezultat danas, ali nismo uspeli da zaokružimo sezonu osvajanjem još nekog poena. Isprobali smo drugačiju taktiku i morali smo da rizikujemo, polazeći s kraja, iako se ovaj rizik nije isplatio. Ovo je bila sezona u kojoj sam naučio mnogo lekcija: pomoći će mi kad se vratim na startnu liniju u Melburnu. Zadovoljan sam napretkom koji sam ostvario tokom godine, kako u kvalifikacijama tako i na trkama, i jedva čekam da napravim sledeći korak napred. Vredno ćemo raditi ove zime, videćemo šta možemo da popravimo i daćemo sve od sebe da sezona u 2020. godini bude još bolja.“

 
Informacije za medije:
Svi sadržaji za medije tokom vikenda na ostrvu Jas biće dostupni na sledećem linku: bit.ly/34nveqL

Kontakt za medije u kompaniji Alfa Romeo:
Davide Damiko (Davide D'Amico)
davide.damico1@fcagroup.com
+39 3357715011

O brendu Alfa Romeo:
Od osnivanja u Milanu,  u Italiji, 1910. godine, Alfa Romeo je dizajnirao i konstruisao neke od najekskluzivnijih automobila, sa najviše stila u istoriji automobilske industrije. Tradicija se nastavlja i danas, kako Alfa Romeo i nastavlja da na jedinstven i inovativan način pristupa dizajniranju automobila.
U svakom Alfa Romeo modelu, tehnologija i strast sjedinjuju se da bi stvorili istinsko umetničko delo - svaki detalj je ključan, svaki deo dizajna predstavlja savršenu harmoniju lepote i svrhe, inženjerskih proračuna i emocija. Potpuno oživljavanje duha brenda Alfa Romeo i dovođenja njegove privlačnosti širom sveta na najviši mogući nivo jedan je od prioriteta FCA grupe. Pridržavajući se jasne i dobro definisane strategije, Alfa Romeo ispisuje novo poglavlje u svojoj više od jednog veka dugoj istoriji koja predstavlja izvrsnu priliku da se ostvari pun potencijal brenda. Danas je, Alfa Romeo je istinski predstavnik najboljih resursa, talenta i praktičnog znanja kojima grupa raspolaže. Prvo sa modelom Giulia, a onda modelom Stelvio, Alfa Romeo je stvorio dva modela koji odišu čistim i originalnim duhom brenda - koji se odmah prepoznaje - karakterom. Ovi modeli  predstavljaju  potvrdu duha mehanike emocija (La meccanica delle emozioni) koji Alfa Romeo poseduje, kao i ključne primere onoga što ljudi sada očekuju od ovog prestižnog brenda.
Alfa Romeo osvaja srca novih generacija i ponovo zauzima mesto koje mu pripada kao jedan od najtraženijih svetskih premijum brendova. Brend je  ponovo i jedan od glavnih simbola italijanskog inženjerstva i stila, simbol italijanske tehnološke izvrsnosti i kreativnog duha. Nakon više od 30 godina odsustva iz Formule 1, brend je najavio svoj povratak ovom sportu 2018. godine kao glavni sponzor tima Sauber F1.

O grupi Sauber:
Grupa Sauber sastoji se od tri ogranka - Sauber Motosport AG, koji posluje u okviru tima Formule 1 - Sauber Engineering  AG, koji se fokusira na razvijanje prototipa i proizvodnju aditiva - i Sauber Aerodynamik AG, koji sprovodi  testiranja na maketama bolida i onima u punoj veličini u  najnaprednijem aerotunelu u svojoj fabrici, a ovaj ogranak takođe ostvaruje i značajne inovacije na polju aerodinamike. Ogranci blisko sarađuju kako bi primenili stručnost više od 450 posvećenih pojedinaca u sedištu kompanije u Hinvilu, u Švajcarskoj, na sve interne i eksterne projekte.
Od osnivanja 1970. godine, strast prema trkama nalazi se u samom srcu kompanije Sauber. Više od 45 godina, Švajcarska kompanija postavlja standarde u pogledu dizajna, razvoja i konstruisanja trkačkih automobila za razna izdanja šampionata, kao što su Formula 1, DTM i WEC. Nakon sopstvene premijere u Formuli 1 1993. godine, Sauber Motosport AG ustanovio je jednu od malobrojnih tradicionalnih i privatnih timova ovog sporta. Nakon 25 godina takmičenja u Formuli 1, kompanija je pokrenula dugoročno partnerstvo sa glavnim sponzorom, kompanijom Alfa Romeo, 2018, a u sezoni  šampionata 2019. godine takmičiće se pod timskim nazivom Alfa Romeo Racing. 

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA