Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten FCA Press i budi u toku na svim vestima.

17 Mar 2020

FCA Iza scene – 5. epizoda: pogon na četiri točka

FCA Iza scene – 5. epizoda: pogon na četiri točka
  • U 5. epizodi našeg serijala reč je o pogonu na četiri točka: krucijalnom tehnologijom za avanture van puteva, ali i za vožnju po stazi i svakodnevno korišćenje.
  • Ovaj video materijal sadrži prikaze udaljenih mesta gde se automobili testiraju na različitim površinama i u ekstremnim vremenskim uslovima, tako da njihovi sistemi za vožnju van staze prolaze veoma rigorozna ispitivanja.
  • Misija brenda Jeep – pionira vožnje van staze i izumitelja koncepta terenskog vozila – jasna je iz njihove maksime „Idi bilo gde, radi šta god poželiš“: cilj kojem se teži pomoću ekstremno naprednih mehaničkih rešenja.
  • Zbog toga se samo Jeep terenci mogu pohvaliti „Trail Rated“ značkom: oni su prošli testove prianjanja, prolaska kroz vodu, upravljivosti, artikulacije i razmaka od tla.
  • Brend FIAT se takođe može pohvaliti značajnom tradicijom 4x4 sistema: 1983. godine, njegov model Panda je bio prvi ultra kompaktni automobil sa poprečno postavljenim motorom koji je imao pogon na četiti točka.
  • Alfa Romeo ima specijalan pristup pogonu na četiri točka: ekskluzivni sistem Q4 pruža čist užitak u vožnji na zadnje točkove, ali sa bezbednošću i kontrolom sistema 4x4.
  • Svi ovi brendovi teže da razviju ovu tehnologiju prianjanja kako bi prevazišli buduće izazove: novi plug-in hibridni terenci Jeep Renegade i Compass će početi da koriste poseban električni motor za još moćniji sistem zadnje osovine.

 

Nova epizoda serijala FCA Iza scene posećuje najnepristupačnije predele na zemlji, i to u potpunoj bezbednosti u veoma različitim vrstama automobilima, kojima je svima zajednička tehnologija 4x4.

 
Pogon na četiri točka je jedna od tradicija kojom se kompanija FCA najviše ponosi: u različitim tehničkim verzijama taj sistem postoji u raznim modelima brenda. Prirodno je prvo pomenuti brend koji je popularizovao ovaj sistem: Jeep®.
Prvi 4x4 model brenda Jeep je napravljen 1941. godine, a osmišljen je tako da radi na različitim mestima i na raznim misijama: iz čega proističe kultna maksima brenda „Idi bilo gde, radi šta god poželiš“. Prvi automobil sa 4x4 sistemom u istoriji je nosio ime Willys, i to je bilo prvo ikad vozilo za vožnju van staze koje je masovno proizvođeno. Godine 1949. brend Jeep je izumeo prvo „Sport Utility Vehicle“ (terensko vozilo), sa imenom Willys Wagon. Terenska vozila su onda postala luksuzna 1963. godine sa modelom Wagoneer, prvim koji je imao automatski menjač i nezavisno prednje vešanje.

 

Jeep®: istorija i budućnost

Terenske performanse marke Jeep razvile su se predviđanjem tržišnih trendova i iskorišćavanjem prednosti koja utiču na automobilski svet u širem smislu. Nedavno je razvoj izuzetno naprednih mehaničkih rešenja išao ruku pod ruku s elektronikom u vozilu i novim standardima upravljanja i udobnosti u vožnji na putu. Danas je pogon na sva četiri točka integrisan u sigurnosne sisteme i sisteme asistencije vozaču najnovije generacije, a u vrlo skoroj budućnosti videćemo i elektrifikaciju modela Jeep Compass i Jeep Renegade: epohalnu prekretnicu za vozila tipa 4x4. Plug-in hibridni SUV poboljšaće legendarne terenske performanse marke Jeep. Kako? Jer prijanjanje zadnje osovine više neće pružati pogonska osovina, već namenski elektromotor: to omogućava da se dve osovine odvoje i da se pogonskim obrtnim momentom upravlja nezavisno. Novi sistem je snažniji od potpuno mehaničkog, zahvaljujući velikom obrtnom momentu električne jedinice i mogućnosti distribucije s najvećom preciznošću pri ubrzavanju ili vožnji van puta.

 

Važnost testiranja širom sveta

U prethodnim epizodama FCA Iza kulisa, pokazali smo vitalnu važnost testova i ispitivanja koja su izvedena na najtežim stazama na svetu i u najekstremnijim klimatskim uslovima. Na snegu i ledu - kao što se može videti u Arjeplogu, u Švedskoj, ili u ledenom severnom Mičigenu - sistemi za prenos i preciznost raspodele obrtnog momenta, neophodni za vožnju na površinama sa slabim prianjanjem, testirani su do svojih granica. Na granicama pustinja - kao u Apingtonu u Južnoj Africi - ispituje se otpornost komponenti i materijala i sposobnost vozila da se nosi sa različitim, ali uvek vrelim peščanim i pustinjskim površinama. Područja istraživanja i razvoja marke Jeep igraju odlučujuću ulogu, bilo da se nalazi na Baloko poligonu za testiranje u Pijemontu ili među gigantskim stenama na stazi Rubikon... najteže terenske staze za testiranje, na kojem vozila brenda Jeep,  SUV -ovi dobivaju svoje oznake „Trail-Rated“ kao potvrdu.

 

S jedne strane okeana na drugu: FIAT pravi džepni 4x4

 

Jeep nije jedini FCA brend sa impresivnom tradicijom 4x4 pogona: FIAT je 1983. stvorio najmanji 4x4, čineći pogon na sva četiri točka zaista pristupačnom narodu. To je bila Panda, prvi ultrakompaktni automobil s poprečnim motorom koji je prihvatio sistem za potpunu vuču. Pogon na sva četiri točka, ručni pogon, motor od 965 cm3 sa 46 KS, sa ojačanom karoserijom i izuzetno niskim prvim stepenom prenosa: autentično, nezaustavljivo, malo terensko vozilo. Vremenom su se modeli, oprema i tehnologije promenili, ali Panda je i dalje najprodavaniji gradski automobil 4x4, nudeći svakodnevno bekstvo iz urbane rutine.

 

Ne samo terensko vozilo: 4x4 i uzbuđenja u vožnji sa brendom Alfa Romeo

Prednosti pogona na četiri točka ne osećaju se samo u uslovima vožnje van puta: on optimizuje i performans na putu u svim vremenskim uslovima kao i uslovima na putu. Proces razvoja za ovaj tip performansi je veoma drugačiji: oblast u kojoj Alfa Romeo predstavlja idealan primer.


Modeli Giulia i Stelvio poseduju prefinjene sisteme, rezultat pristupa „odozgo prema dole“, koji se postiže prilagođavanjem tehnologije dizajnirane za model Quadrifoglio, koji se smatra vrhuncem dizajna kompanije Alfa Romeo.


Trenje igra vrlo bitnu ulogu u neuporedivom zadovoljstvu u vožnji vozila Alfa Romeo: tehnologija Q4 je dizajnirana da upravlja potiskom vozila na reaktivan i predvidljiv način, i tako garantuje najviši nivo performansi, učinkovitosti i sigurnosti.


Srce tehnologije Q4 je njen aktivni sistem prenosa obrtnog momenta (aktivni menjač ili ATC). On nadgleda uslove prijanjanja i unos vozača u realnom vremenu, uvek garantujući optimalni performans. Eksluzivni Q4 sistem kompanije Alfa Romeo omogućava vožnju na zadnjim točkovima do momenta kada - kako se približava granična tačka prijanjanja ili na zahtev vozača - može zaustaviti kvačila prisutna u distribucijskom sistemu i preneti do 50% obrtnog momenta na prednju osovinu u samo 150 milisekundi.