Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten FCA Press i budi u toku na svim vestima.

13 Mar 2020

FCA Iza scene – epizoda 4: aerotunel i razvoj aerodinamike

FCA Iza scene – epizoda 4:  aerotunel i razvoj aerodinamike
  • Četvrta epizoda daje opis aerodinamičkog vazdušnog tunela u mestu Orbasano u blizini Torina gde se testiraju sva vozila FCA, od gradskih vozila i SUV automobila, sve do komercijalnih vozila.
  • Testiranja sprovedena u ovom aerotunelu (wind gallery) mere kočionu silu vazduha koja deluje na vozilo, sa ciljem da se odredi otpor vozila tokom kretanja različitim brzinama.
  • Cilj je da se optimizuje aerodinamičnost svakog modela: zapravo, sposobnost vozila da se seče vazduh ima presudnu ulogu u njegovoj energetskoj efikasnosti emisiji gasova.
  • Ovaj pogon izgrađen je 70-ih godina prošlog veka i iskoristio je potencijal stalnih unapređenja kako bi neprekidno bio u prvim redovima kada je u pitanju tehnologija 

Aerodinamika je pojam koji se često povezuje sa moto-sportom ili automobilima sa vrlo visokim ili izuzetno visokim performansama. Ipak, sposobnost vozila da se probija kroz vazduh je isto tako od presudne važnosti za automobile u svakodnevnoj upotrebi, od gradskih automobila do SUV modela, naročito kada je u pitanju potrošnja goriva i energetska efikasnost. FCA svoja vozila testira u savremenom aerodinamičkom vazdušnom tunelu u mestu Orbasano koje se nalazi južno od Torina. Pogon je izgrađen 1970-ih i od tada je koristio potencijal stalnih unapređenja kako bi integrisao najsavremenije tehnologije i neprekidno bio u prvim redovima u ovoj oblasti.

 

Vazduh po komandi, do 210 km/h

Ako aerotunele zamišljate kao ogromne „cevi“ u kojima timovi Formule 1 testiraju svoje jednosede kako bi dobili savršene performanse, u pravu ste: maksimalna brzina vazduha u pogonu u mestu Orbasano može da dostigne čak 210 km/h. Sva vozila, od gradskih automobila do lakih komercijalnih vozila, kao i vozila iz regiona Latinske Amerike, Azije i Pacifika ispituju se u pogonu u Orbasanu. Cilj je da se ispita aerodinamička optimizacija svakog proizvedenog modela koji će biti predstavljen na tržištu: zapravo sposobnost vozila da se probija kroz vazduh ima presudnu ulogu kada je u pitanju energetska efikasnost i smanjenje emisija ugljen dioksida.
Stoga testovi obavljeni u aerotunelima moraju da reprodukuju kretanje automobila u odnosu na vetar baš kao što se to dešava u realnom okruženju. Drugim rečima, dok se u stvarnom svetu automobil kreće u odnosu na put i vazduh, u aerotunelu vozilo miruje, ali se vazduh i pod ispod vozila pomeraju kako bi se reprodukovala situacija koja se događa tokom vožnje u vozilu u spoljnom okruženju.

 

Snaga vazduha

U osnovi, testiranja u aerotunelu mere kočionu silu koja vazduhom deluje na vozilo, a koja se meri vrlo preciznom skalom (tačnom u iznosu od 50 grama za vozila koja su teška do 4 tone): to omogućuje merenje otpora vazduha na vozilo koje se kreće različitim brzinama.

Možda ćete biti iznenađeni kada saznate da se testovi ne sprovode samo pri najvećoj brzini. Kako bi se optimizovale aerodinamičke performanse vozila u uslovima vožnje koji najviše moguće nalikuju onima sa kojima se kupci svakodnevno susreću, simuliraju se i najrazličitiji vazdušni uslovi koji se mogu sresti na putevima kojima se svakodnevno vozi, takođe pomoću mobilnog poda koji se okreće, što omogućava promenu položaja automobila u odnosu na smer vetra.

 

Stvaranje modela 1:1

Aerodinamika se proučava pomoću modela razmera 1:1, proizvedenih uz pomoć alata za glodanje koji su vrlo detaljni: njihov oblik reprodukuje sve detalje koje treba analizirati, od oblika haube do oblika branika i donje strane karoserije. Takođe se reprodukuju prostor motora i usisnik vazduha, s tačnošću od 99% u odnosu na stvarni model. To omogućava obavljanje određenog broja provera uoči testova koji će se naknadno izvršiti na pretproizvodnim jedinicama automobila.

Uz razvoj sopstvenih marki, FCA grupa svake godine testira konkurentske automobile kako bi dobila poređenja u pogledu aerodinamičnih performansi. Aerodinamički tunel se koristi i za predmete koji nisu nužno povezani sa automobilskom industrijom: FCA često stavlja tunel na raspolaganje organizacijama izvan grupe koje moraju da obave ispitivanja na svojim vozilima sa dva i četiri točka. Tu se ubrajaju i organizacije oružanih snaga koje treba da testiraju vozila pri brzinama vetra ispod 100 km/h.

Ovo objašnjava izvrsnost centra Orbasano, jednog od retkih centara u Evropi koji dozvoljavaju testiranje u stvarnim razmerama i pri velikim brzinama vetra, i jedini u Italiji koji je postigao ovaj nivo.

 

Važnost virtualnog nad stvarnim

Fizičke testove podržali su majstorski rad virtuelne simulacije pomoću računara. Ovo je omogućeno virtualnim analizama CFD (računarske dinamike fluida), koje smanjuju vremenska trajanje razvoja vozila, jer omogućavaju razvoj modela koji je vrlo blizu zadatih ciljeva pre testova sa vozilom na skali od 1:1, i nadgledaju ceo razvojni proces do stavljanja na tržište kako bi se osiguralo ispunjenje aerodinamičkih ciljeva. Virtuelna analiza uvek je povezana sa aktivnostima testiranja u aero tunelu, kako bi se omogućio izbor najboljeg alata za pružanje informacija i podataka za unos u zavisnosti od faze dizajna i trenutnih potreba.