Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten FCA Press i budi u toku na svim vestima.

26 Oct 2016

Brend FIAT i korporacija Paramount Pictures dobitnici zlatne nagrade Clio Key Art za reklamnu kampanju “Zoolander 2” Fiat 500X

Brend FIAT i korporacija Paramount Pictures dobitnici zlatne nagrade Clio Key Art za reklamnu kampanju “Zoolander 2” Fiat 500X
  • Kampanji dodeljena jedina ZLATNA nagrada u kategoriji “Filmsko partnerstvo”
  • U okviru marketinške inicijative, međunarodni supermodel Derek Zoolander je bio zaštitno lice kampanje kojom je predstavljeno potpuno novo vozilo Fiat 500X crossover

ZLATNA nagrada Clio Key Art pripala je brendu FIAT i korporaciji Paramount Pictures za njihovu ko-brendiranu reklamnu kampanju “Zoolander 2” sa automobilom Fiat 500X i Derekom Zoolanderom
Kampanja brenda FIAT i korporacije Paramount Pictures jedina je kojoj je dodeljena ZLATNA nagrada u kategoriji “Filmsko partnerstvo”. Saradnja u okviru ko-brendirane promotivne reklamne kampanje kojom je predstavljen model Fiat 500X crossover, sa međunarodnim supermodelom Derekom kao zaštitnim licem, obuhvatila je televiziju, digitalne medije i društvene mreže. Kampanja se za ZLATNU nagradu u kategoriji sadržaja za zabavu, između ostalih, nadmetala i sa kampanjom "The Chase" kompanija Audi i Marvel Studios u kojoj je glavni junak bio Kapetan Amerika.  Nagrade Clio Key Art se dodeljuju za izvrsnost u kreativnom marketingu u industriji zabave.
“Marketinški pristup grupe FCA odražava kontinuiranu težnju ka različitosti i razbijanju ustaljenih shvatanja, a sve to sa jednim jasnim ciljem – koji deli i Derek Zoolander – da se bude primećen,” istakao je Olivije Fransoa, direktor marketinga FCA. “Dobijanje jedine Clio Key Art ZLATNE nagrade u kategoriji filmskog stvaralaštva za naše partnerstvo sa korporacijom Paramount Pictures pokazuje da je naš marketing i dalje veoma zapažen. Zadržaćemo ovaj pristup, strastveno isčekujući ono što se nalazi pred nama".
 
Radnja ko-brendirane televizijske rekame, koju je režirao Džef Men ("Zoolander 2") sa muzičkom podlogom u vidu pesme “Relax (Don’t Do It)" grupe Frankie Goes to Hollywood], dešava se na raskrsnici gde Dereka Zoolandera snima kamer koja beleži saobraćajne prekršaje. A pošto je on Derek Zoolander, on situaciji pristupa na potpuno drugačiji način. Dok bi drugi jadikovali nad svojom lošom srećom, on beskrajno zabavno vraća svoj Fiat 500X unazad više puta, kako bi  usavršio svoj pozu sa napućenim usnama pred kamerom. Kada mu prilazi policajac, on odgovara na tipičan Zoolanderov način  - "Znam -  izgledao sam opasno dok sam vozio".
Kampanja je osmišljena u saradnji sa agencijom Trailer Park.  U okviru inicijative kampanje na društvenim mrežama , Derek Zoolander je 12.02.2016. bio glavna tema  na nalogu brenda Fiat na Twitteru. 
Premijera filma odigrala se u Rimu u Italiji 30. januara, u vidu uzbudljive projekcije za fanove, koju je sponzorisala grupa FCA, a tokom koje se glumcima filma "Zoolander2" na crvenom tepihu pridružio Fiat 500X u posebnoj troslojnoj, žutoj izvedbi.

Olivije Fransoa, je nedavno dobio priznanje Adweek’s Brand Genius u kategoriji automobilske industrije – kao prvi marketinški direktor u istoriji koji je po drugi put primio ovo prestižno priznanje. Nagrada Grand Brand Genius dodeljena mu je 2012. godine.  Ovogodišnja dodela nagrada Brand Genius održana je juče (25.10.) u Njujorku.
 
Voditelj uručenje Clio Key Art  nagrada, koje je održano u Dolby teatru u Los Anđelesu u četvrtak (20.10.), bila je glumica i komičarka Ejmi Sedaris. Kliknite na link radi prikaza liste dobitnika u kategoriji.
 
O Clio Key Art nagradama
Originalni i konačni izraz kreativnih komunikacija u industriji zabave. Nagrade Clio Key Art, koje su ustanovljene 1971. godine, a od 2015. godine su u potpunosti u vlasništvu brenda Clios, kroz partnerstvo sa medijskom kućom The Hollywood Reporter, nastavljaju da šire svoj doseg – preko filmova, TV sadržaja i video igara – ne zapostavljajući filmsku industriju kao mesto svog nastanka. Kroz njih se izražava polje delatnosti koje, zahvaljujući tehnološkom napretku i integrisanju novih specijalnih sadržaja, sa lakoćom daje novu definiciju pojma izvrsnosti u marketingu u industriji zabave.
 
O korporaciji Paramount Pictures
Korporacija Paramount Pictures (PPC), kao globalni producent i distributer zabavnih filmskih sadržaja, predstavlja deo koncerna Viacom (NASDAQ: VIAB, VIA), koji je vodeća platforma za plasiranje sadržaja sa istaknutim i poštovanim brendovima zabavnih sadržaja u svetu filma, televizije i digitalnih medija. Paramount upravlja nekim od najmoćnijih brendova u svetu filma, uključujući imena kao što su Paramount Pictures, Paramount Animation, Paramount Television, Paramount Vantage, Paramount Classics, Insurge Pictures, MTV Films, i Nickelodeon Movies. Kompanije Paramount Home Media Distribution, Paramount Pictures International, Paramount Licensing Inc. i Paramount Studio Group, takođe su deo  korporacije Paramount Pictures.

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA