Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

18 nov. 2020

De ultieme Abarth 124 spider wordt geveild ten voordele van "Shine On! Kids".

De ultieme Abarth 124 spider wordt geveild ten voordele van

 

  • Online wordt tot 29 november een liefdadigheidsactie georganiseerd door FCA Japan Co. Ltd, waarbij het allerlaatste exemplaar Abarth 124 spider dat in het "Land van de Rijzende Zon" op de markt wordt gebracht, zal worden geveild.
  • De winst gaat naar de non profit organisatie "Shine On! Kids", die al vele jaren de partner van het Scorpione-merk is in Japan.


 

Het allerlaatste exemplaar van de Abarth 124 spider dat beschikbaar is in Japan wordt te koop aangeboden in een liefdadigheidsveiling om geld in te zamelen voor de non-profit organisatie "Shine On! Kids", een organisatie die zich inzet voor de bijstand van kinderen die lijden aan kanker en andere ernstige ziekten in Japan.

De veilingen worden tot 29 november online gehouden, in de vorm van een "stille veiling" op de Japanse website van Abarth, met een startprijs van 3,7 miljoen yen. Naast het verwerven van deze ultieme spider, is het ook mogelijk om deel te nemen aan het initiatief door te bieden op een beperkte reeks schetsen van het FCA Centro Stile, toegespitst op de Abarth 124 spider en de Abarth 595 Scorpioneoro.

 

Luca Napolitano, verantwoordelijk voor Fiat, Lancia en Abarth voor de EMEAA-regio legt uit: "Ik ben erg trots op deze liefdadigheidsoperatie ter ondersteuning van hulpbehoevende kinderen, die het allerlaatste exemplaar van de 124 spider inhoudt die beschikbaar is in het land van de rijzende zon. Voor Abarth is Japan de eerste commerciële markt, in constante groei, en vertegenwoordigt het een sterke traditie voor het merk. Deze liefdadigheidsveiling is een bewijs van de verbondenheid van ons merk met het land en vooral met het volk. Het brengt ook hulde aan het eerste Abarth-model dat hier in Japan werd geproduceerd. Tot slot is het ook een mooie gelegenheid om de maand van het astrologische teken van de Schorpioen te vieren, zoals we dat elk jaar doen."

De geveilde 124 spider wordt voor verzamelaars nog aantrekkelijker gemaakt door een speciale badge, ontworpen door het Centro Stile van FCA in Turijn, als een exclusief uniek exemplaar voor deze liefdadigheidsoperatie. Het geeft het silhouet van de auto weer op een aluminium plaaje,, waaraan de inscripties "Edizione Unica" en "Per semper tua" ("Forever Yours") in rode kleur werden toegevoegd. De kleurstelling van de 124 is in de verfijnde pasteltint "Turini White 1975", terwijl het brede scala aan opties bestaat uit zwarte en rode lederen zetels, een Bose-audiosysteem, satellietnavigatie en LED-koplampen.

De Abarth 124 spider, die eind 2016 werd gelanceerd, is een auto vol adrenaline die garant staat voor maximaal rijplezier, dankzij de gezamenlijke ontwikkeling met het Abarth Racing Team. De 124 spider is de erfgenaam van de gelijknamige auto die Fiat-Abarth naar de overwinning reed in zijn eerste Europees Rallykampioenschap in de jaren zeventig, en nu herleefde in de Abarth 124 rally, een meermaals bekroonde auto in het Europees Rallykampioenschap (ERC) en het Abarth Rally Cup 'monomerken' kampioenschap.

 

Brussel, 18 november 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN