Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

17 sep. 2020

Dit weekend: Abarth op het circuit met de Yamaha YZR-M1-motoren van Maverick Viñales en Valentino Rossi, in de MotoGP-race van Misano Adriatico.

Dit weekend: Abarth op het circuit met de Yamaha YZR-M1-motoren van Maverick Viñales en Valentino Rossi, in de MotoGP-race van Misano Adriatico.

 

Op 18 september presenteert Abarth de nieuwe speciale reeks 595 Monster Energy Yamaha, die samen met de speciale reeks 595 Scorpioneoro wordt voorgesteld. Om die lancering kracht bij te zetten, keert Abarth terug naar de YZR-M1-motoren waarmee Maverick Viñales en Valentino Rossi van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team in het weekend van 18 tot 20 september de ‘TISSOT Emilia-Romagna & Riviera di Rimini Grand Prix’ zullen rijden op het internationale circuit van Misano, dat werd vernoemd naar racepiloot Marco Simoncelli.

Luca Napolitano, hoofd van de merken Fiat, Lancia & Abarth in de EMEA-zone, verklaarde trots te zijn op het partnerschap tussen Abarth en het Monster Energy Yamaha MotoGP Team: “Onze relatie met Yamaha duurt al sinds 2015 en met de lancering van deze nieuwe speciale reeks, die we samen hebben ontwikkeld, willen we onze fantastische vriendschap nog versterken. Speciaal voor deze race, die samenvalt met de presentatie van de 595 Monster Energy Yamaha, werden de motoren van Valentino en Maverick getooid met ons logo. Zo vieren we onze band, die steunt op gedeelde waarden zoals prestaties, racen, technologie en rijplezier, en brengen we hulde aan de nieuwe speciale reeks.”

Het wordt een niet te missen evenement voor autosportfans, die het Abarth-logo kunnen bewonderen op het windscherm van de racemotoren van het Monster Energy Yamaha MotoGP Team, als eerbetoon aan de lancering van de Abarth 595 Monster Energy Yamaha. De adrenalinerijke beperkte reeks Abarth 595 Monster Energy Yamaha brengt van zijn kant hulde aan het partnerschap tussen beide merken. Zijn koetswerk en interieur verwijzen naar de kleuren van de YZR-M1 Monster Energy Yamaha MotoGP 2020, met de ‘Monster claw’ op de motorkap als hommage aan de nieuwe samenwerking met de befaamde energiedrank.

Dit weekend neemt ook ‘Trastevere73’, een piloot van het nieuwe millennium, plaats aan het stuur van de zopas gelanceerde beperkte reeks 595 Monster Energy Yamaha. De wereldkampioen ‘eSport MotoGP’, die in het echte leven Lorenzo Daretti heet, rijdt op zaterdag 19 september vanuit Misano naar het historische hoofdkwartier van Abarth in Turijn. Onderweg krijgt Lorenzo het gezelschap van Abarths socialemediagemeenschap, die virtueel aan boord kan springen dankzij een nieuwe Instagram-filter die voor alle fans beschikbaar is. Lorenzo’s reis is ook te volgen op sociale media en fans kunnen vragen stellen aan de Kampioen. Die vragen zal Lorenzo voorleggen aan Luca Napolitano, het hoofd van het merk, die ze rechtstreeks zal beantwoorden vanuit de werkplaatsen van Abarth in Turijn.

Het partnerschap tussen beide merken slaagt er nog steeds in om sport- en racegrenzen te verleggen door opwindende wagens voor de weg te bouwen, zoals de Abarth 595 Yamaha Factory Racing Edition (2015), de tweezitter Abarth 695 biposto Yamaha Factory Racing Edition (2015) en tot slot de Limited Edition Abarth 695 XSR Yamaha (2017). Vandaag wordt de fakkel doorgegeven aan de nieuwe Abarth 595 Monster Energy Yamaha, waarvan slechts 2.000 stuks zullen worden gebouwd. Zo zetten beide partners hun reis samen voort, nu met de extra ‘energieboost’ van de nieuwe samenwerking met Monster, de befaamde energiedrank die als geen ander aansluit bij de zoektocht van Abarth en Yamaha naar uitdaging, emoties en liefde voor sport.

 

Brussel, 16 september 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN