Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

11 sep. 2020

Lorenzo Daretti, alias ‘Trastevere73’, de officiële eSport-rijder van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team, neemt plaats in de nieuwe Abarth 595 Monster Energy voor een reis die de echte en virtuele wereld met elkaar verweeft

Lorenzo Daretti, alias ‘Trastevere73’, de officiële eSport-rijder van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team, neemt plaats in de nieuwe Abarth 595 Monster Energy voor een reis die de echte en virtuele wereld met elkaar verweeft

 

  • Van Misano naar Turijn met de nieuwe speciale reeks Abarth 595 Monster Energy Yamaha met ‘Trastevere73’ aan het stuur. De tweevoudige wereldkampioen ‘eSport MotoGP’ en eerste officiële eSport-rijder van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team zal de hoofdstad van het motorrijden op symbolisch wijze verbinden met de thuisstad van het merk met de Schorpioen.

Met de lancering van een teaservideo op zijn officiële socialemediakanalen zet Abarth vandaag de eerste stap in het nieuwe digitale project van de Schorpioen, samen met de nieuwe 595 Monster Energy Yamaha en Lorenzo Daretti, alias ‘Trastevere73’, tweevoudig wereldkampioen ‘eSport MotoGP’ en sinds 2019 de eerste officiële eSport-rijder van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team. 

De aankondiging komt nauwelijks enkele dagen voor de geplande persvoorstelling (18 september om 12 uur) van de gedurfde nieuwe speciale reeks ‘595 Monster Energy Yamaha’, die een ode brengt aan het partnerschap dat de merken Abarth en Yamaha in 2015 sloten. Het koetswerk en interieur van de nieuwe speciale reeks putten inspiratie uit de kleuren van de YZR-M1 Monster Energy Yamaha MotoGP 2020. Bovendien is de motorkap getooid met de 'Monster'-klauw om de nieuwe samenwerking met de befaamde energiedrank in de verf te zetten. 

  ‘Trastevere73’ ruilt zijn spelconsole in voor het stuur van de Abarth 595 Monster Energy Yamaha, voor een levensechte reis van Misano naar Turijn, en slaat zo een symbolische brug tussen de bakermat van het motorrijden en de thuisstad van Abarth.  

Niemand minder dan Luca Napolitano, hoofd van de merken Fiat, Lancia en Abarth in de EMEA-zone, zal aanwezig zijn met een videoboodschap om hem uitgeleide te doen voor een reis die de echte en virtuele wereld samenbrengt. Ook Valentino Rossi en Maverick Viñales, twee rijders van het Monster Energy Yamaha MotoGP-team, zullen hem een goede reis wensen.

De route die ‘Trastevere73’ neemt, zal worden gevolgd door de socialemediakanalen van Abarth, waar volgers toegang hebben tot steeds meer boeiende content, zoals de mogelijkheid om met behulp van een Instagram-filter een video van zichzelf te delen terwijl ze naast Trastevere73 in de nieuwe 595 Monster Energy Yamaha zitten.

Het nieuwe digitale project wil de band tussen Abarth en Yamaha verder versterken door alle fans van de Schorpioen en de motorsport aan te trekken. 

De Abarthisti zullen kunnen deelnemen aan een specifieke vraag-en-antwoordsessie over de speciale reeks, die op 25 september zal plaatsvinden in Turijn, de eindbestemming van de reis. Luca Napolitano en ‘Trastevere73’ zullen er de interessantste vragen van socialemediagebruikers beantwoorden. 

Het interview wordt gepost op de officiële socialemediakanalen van het merk.

 

Brussel, 14 september 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN