Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

23 jan. 2019

Quadrifoglio-modellen van Alfa Romeo uitgeroepen tot ‘Auto’s van het Jaar 2019’ door What Car?

Quadrifoglio-modellen van Alfa Romeo uitgeroepen tot ‘Auto’s van het Jaar 2019’ door What Car?

 • Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio wordt 'Prestatiegerichte Auto van het Jaar' in What Car? 'Car of the Year 2019'-verkiezing na zege van vorig jaar in de sportwagencategorie
 • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio wordt 'Beste Sport-SUV van meer dan £60.000'
 • Het deskundige team van What Car? bedacht de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio met de onderscheiding voor 'Prestatiegerichte Auto van het Jaar', nadat hij in 2018 de sportwagenklasse op zijn naam schreef, terwijl de Stelvio Quadrifoglio heel wat geduchte concurrenten achter zich liet om de titel van 'Beste Sport-SUV van meer dan £60.000' te veroveren.

  De Giulia Quadrifoglio kon op heel wat lof rekenen van Steve Huntingford, redacteur van What Car? : "Er wordt vaak gezegd dat de top bereiken gemakkelijker is dan aan de top blijven. Dus volgens die logica is de tweede overwinning van de Giulia Quadrifoglio een nog straffere prestatie dan de eerste. Maar dat zal niemand verbazen. Het is namelijk een comfortabele, ruime en goed uitgeruste berline die meer rijplezier biedt dan rivalen die tienduizenden euro's duurder zijn."

  Over de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio zei Steve Huntingford, redacteur van What Car? : "De strafste versie van de Stelvio is buitenaards snel en voelt dankzij zijn supersnelle stuurinrichting toch licht en responsief aan, zonder dat de auto daardoor nerveus wordt. Voeg daar nog een fantastische koetswerkcontrole en de tractie van de vierwielaandrijving aan toe en de Quadrifoglio moedigt u voortdurend aan om de limieten op te zoeken."

  De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio en de Stelvio Quadrifoglio worden allebei aangedreven door een 510 pk en 600 Nm sterke V6-biturbobenzinemotor, die hen een respectievelijke topsnelheid van 307 en 283 km/u geeft, terwijl de sprint van 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in 3,9 seconden (Giulia) en 3,8 seconden (Stelvio). 

  Arnaud Leclerc, Managing Director van FCA UK, reageerde: "Met hun Italiaanse passie, flair en dynamiek hebben Alfa Romeo's altijd het hart van onze klanten gewonnen. Met deze onderscheidingen laten de nieuwste modellen echter zien dat ze ook de rede aanspreken. Zien hoe de topmodellen van het nieuwe Alfa Romeo-gamma worden gelauwerd door de experts van What Car? maakt deze onderscheidingen nog meer de moeite waard."

   

  Brussel, 23 januari 2019

   

  Meest relevante onderscheidingen voor de Alfa Romeo Giulia :

  Meest relevante onderscheidingen voor de Alfa Romeo Stelvio :

   

   

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN