Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

04 jan. 2018

De nieuwe familie « Fiat 500 Mirror » als première op het Autosalon van Brussel 2018

De nieuwe familie « Fiat 500 Mirror » als première op het Autosalon van Brussel 2018

 • De nieuwe speciale serie « Mirror » gebruikt de meest recente technologische innovaties om een smartphone met het Uconnect-infotainmentsysteem te verbinden.
 • Uconnect 7" HD (met aanraakscherm in hoge resolutie en compatibel met Apple CarPlay en Android Auto) reproduceert de smartphone-omgeving op het boordscherm. Dat komt niet enkel de connectiviteit, maar ook de veiligheid ten goede, aangezien de bestuurder zo zijn handen op het stuur kan houden.
 • Mopar® Connect, de innovatieve set met services zoals noodoproepen bij ongevallen en de mogelijkheid om de deuren vanop afstand te vergrendelen en ontgrendelen, garandeert meer veiligheid op de weg en geeft de gebruikers meer gemoedsrust en controle binnen het bereik van hun smartphone. Deze optie is voor het eerst verkrijgbaar op een Fiat-model.
 • Naar aanleiding van het Salon van Brussel 2018 is er de komst van de nieuwe speciale edities 500 Mirror, 500X Mirror en 500L Mirror, die zich richten tot klanten met een uitgesproken interesse voor connectiviteit en de nieuwste trends inzake infotainment. 

  De speciale serie « Mirror » is beschikbaar op het volledig 500-gamma om zo een nog breder publiek te kunnen laten genieten van de voordelen van geconnecteerd en veilig rijden. Een volledig gamma dat beschikt over de Uconnect LINK-technologie, compatibel met CarPlay en Android Auto

  Elk model heeft een speciale look en bulkt van de uitrusting. De « Mirror » modellen zijn standaard uitgerust met het Uconnect 7" HD Live-systeem, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Deze belangrijke evolutie zal beslist in de smaak vallen bij klanten die een doorgedreven connectiviteit tussen hun auto en hun persoonlijke toestellen zoeken.

  Bovendien kunnen deze Fiats voor het eerst worden uitgerust met het innovatieve Mopar® Connect, dat bijstandsservices en controlefuncties vanop afstand combineert om de gemoedsrust onderweg te verhogen en een constante controle vanaf een smartphone te verzekeren. 

  Het systeem Uconnect 7" HD LIVE

  De speciale reeksen 500 Mirror, 500X Mirror en 500L Mirror beschikken standaard over het Uconnect-systeem van de nieuwste generatie, inclusief een 7"-aanraakscherm met hoge resolutie, een handenvrije Bluetooth-interface, audiostreaming, berichtenlezer en spraakherkenning, AUX- en USB-poorten met iPod-integratie en bediening aan het stuur. Een achteruitrijcamera (enkel 500X en 500L) is beschikbaar op aanvraag. De 500X en 500L zijn uitgerust met een nieuw 3D-navigatiesysteem. Tijdens het Salon van Brussel wordt de Fiat 500 Mirror eveneens uitgerust met navigatie, inbegrepen in een pack dat eveneens de skydome en TFT 7'' scherm omvat.

  Bovendien kunnen gebruikers verbonden blijven met de Uconnect LIVE-services. Door de gratis Uconnect LIVE app uit de App Store of Google Play Store te downloaden op hun smartphone, kunnen gebruikers ten volle genieten van de voordelen van Uconnect Live, zoals het streamen van muziek via Deezer en TuneIn, nieuws van Reuters, verbonden navigatie met TomTom LIVE en de mogelijkheid om contact te houden met vrienden via Facebook Check-in en Twitter. Met eco:Drive en my:Car kan de bestuurder tot slot besparen en milieuvriendelijk rijden, ongeacht waar hij heen wil.

  Compatibel met Apple CarPlay® en Android Auto

  De meest bijzondere eigenschap van Uconnect in de 'Mirror'-versies is misschien wel de integratie van Apple CarPlay, de verstandigste en veiligste manier om een smartphone te gebruiken in de auto. Ook is het systeem compatibel met Android Auto, het nieuwe infotainmentsysteem dat alle functies van Google benut.

  Apple CarPlay optimaliseert de routes die het uitstippelt op basis van de verkeerssituatie en kan worden gebruikt om te bellen en gebeld te worden, om tekstberichten te openen en muziek af te spelen terwijl de bestuurder zich ten volle concentreert op de weg.

  Het systeem is ook compatibel met Android Auto, dat de Android-ervaring doortrekt naar de auto door apps en services te projecteren op het centrale scherm. Android Auto werd ontwikkeld om gemakkelijker en veiliger informatie op te zoeken tijdens het rijden.

  De bestuurder kan Google Maps gebruiken om routeaanwijzingen te ontvangen en gemakkelijk toegang te krijgen tot muziek, multimedia-inhoud en de meest gebruikte messengers. De eenvoudige, onmiddellijke interactie met toestellen maakt het leven van de inzittenden makkelijker door hetzelfde besturingssysteem te gebruiken in de auto en dus voortdurend geconnecteerd en veilig te rijden. Dat vertaalt zich in een fantastische levenskwaliteit en een betere ergonomie in het interieur.

  Android Auto, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google Inc.

  Uitrusting en look van de 500 Mirror, 500X Mirror en 500L Mirror

  De 500 Mirror is de ideale auto voor Millennials die van technologie houden en werd voorzien van een upgedate uitrusting. De nieuwe speciale reeks is verkrijgbaar als berline en is langs buiten te herkennen aan zijn verchroomde buitenspiegelkappen, zijn voorbumpers met chroomdetails, het 'Mirror'-logo op de B-stijl en de exclusieve koetswerkkleur 'Italia Blue' (optie). Kopers kunnen hun auto bovendien opsmukken met 16" lich™etalen velgen en mistkoplampen. Tijdens het Salon van Brussel wordt een pack aangeboden dat een skydome (elektrisch panoramisch dak), navigatie en scherm TFT 7'' omvat voor Fiat 500. Binnenin beschikt de auto niet alleen over het Uconnect 7" HD Live-systeem, dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto, maar ook over een meer gedurfde uitrusting met specifieke nieuwe zetels, die als optie verkrijgbaar zijn.

  De 500 Mirror is beschikbaar in België met de benzinemotor 1.2 met 69pk.

  De twee andere speciale reeksen, de nieuwe 500X Mirror en 500L Mirror, zijn gebaseerd op het uitrustingsniveau Pop Star. Zij vormen een perfecte mix van stijl en technologie en onderscheiden zich door exclusieve kleurencombinaties en een specifieke standaarduitrusting. 

  Zo is de 500X Mirror uitgevoerd in de matte kleur Blue Jeans (optie) met geraffineerde chroomaccenten op de deurgrepen, de zijdelingse sierlijsten, de randen rond de mistkoplampen, de buitenspiegelkappen en de dakstangen (optie). Voorts zetten ze hun uitstraling in de verf met het 'Mirror'-logo op de B-stijl, elegante zwarte 17" lich™etalen velgen met diamantafwerking en efficiënte xenonkoplampen.

  Dezelfde frisse en jonge look vinden we ook binnenin terug, waar het exclusieve dashboard in de tint Blue Jeans hand in hand gaat met de nieuwe zetelbekleding met blauwe stiknaden. Tot slot bestaat het motorgamma voor de 500X Mirror uit de 1.6 e-TorQ-benzinemotor met 110 pk, de 1.3 MultiJet II-diesel met 95 pk en de 1.6 MultiJet II-diesel met 120 pk, desgewenst met een automatische transmissie met dubbele koppeling.

  Al even opwindend is de 500L Mirror, die de nieuwe kleurcombinatie van Venezia Blue voor het koetswerk en Maestro Grey voor het dak introduceert, inclusief chroomaccenten en bijpassende buitenspiegelkappen in Maestro Grey. Het eindresultaat oogt charmant en verwijst naar de wereld van de toptechnologie. Het geheel wordt 'gecertificeerd' door het 'Mirror'-logo in geborsteld aluminium op de B-stijl. Mistkoplampen en 16" lich™etalen velgen met diamantafwerking (optie) maken de speciale reeks compleet. Tot slot kunnen klanten ook opteren voor de koetswerkkleuren Bellagio Blue, Gelato White, Cinema Black, Moda Grey en Maestro Grey in combinatie met een dak en buitenspiegels in zwart of wit.

  Het motorgamma van de Fiat 500L Mirror is perfect afgestemd op de specifieke behoeften van zijn klanten en bestaat uit de 95 pk sterke 1.4-benzinemotor, de 80 pk sterke 0.9 TwinAir Natural Power-motor op benzine en aardgas. Voor dieselrijders is er de 1.3 MultiJet met 95 pk, desgewenst met de Dualogic-transmissie, en de 1.6 Multijet met 120 pk.

  De nieuwe Mopar® Connect-infotainmentservices

  In dit digitale tijdperk moet er een enorme hoeveelheid gegevens in realtime worden uitgewisseld en gecontroleerd met behulp van geconnecteerde toestellen en gebruiksvriendelijke interfaces. Mopar® Connect volgt dit principe door een gamma bijkomende diensten aan te bieden die klanten kunnen beheren met de Uconnect LIVE-app. De meest interessante daarvan zijn noodhulp op de weg bij ongevallen en de mogelijkheid om de deuren vanop afstand te vergrendelen en ontgrendelen. Andere functies zijn onder meer het lokaliseren van het voertuig bij diefstal, het verzenden van een waarschuwing wanneer een bepaalde snelheidsbeperking wordt overschreden of wanneer het voertuig een vooraf afgebakende zone verlaat. Tot slot toont Mopar® Connect de positie van de geparkeerde auto en kan deze worden gebruikt om informatie over zijn toestand (brandstofpeil, batterijlading, bandenspanning) te bekijken.

  Mopar Connect® is geïntegreerd met de geconnecteerde Uconnect LIVE-diensten (my:Car, eco:Drive, G:Skills en TomTom LIVE). Ze worden aangevuld met twee nieuwe services, my:Assistant en my:Remote Control. Met my:Assistant detecteert Mopar® Connect bijvoorbeeld noodsituaties bij een ongeval en belt het systeem een operator, die op zijn beurt de hulpdiensten informeert. Bij diefstal wordt een vergelijkbare procedure geactiveerd: het systeem detecteert dat de auto beweegt zonder dat de sleutel in het contactslot zit, activeert de bijstand en verzendt de autogegevens naar het Operations Centre.

  Salonprijzen nieuwe Fiat 500 Mirror :

   

  • Fiat 500 Mirror 1.2       : vanaf €13.090 incl. alle mogelijke kortingen
  • Fiat 500L Mirror 1.4     : vanaf €14.100 incl. alle mogelijke kortingen
  • Fiat 500X Mirror 1.4    : vanaf €15.790 incl. alle mogelijke kortingen

   

  Brussel, 4 januari 2018

   

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN