Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

19 sep. 2018

Nieuwe 500L S-Design: sportieve emoties, gestileerd op maat van jonge gezinnen

Nieuwe 500L S-Design: sportieve emoties, gestileerd op maat van jonge gezinnen

 • Deze speciale reeks van de 500L is de jongste telg in de Fiat S-Design-familie, die ook de 500X, de vijfdeurs Tipo en de 124 Spider omvat.
 • De nieuwe cross-over 500L S-Design,die is afgeleid van de Cross-versie, onderscheidt zich door een verhoogd onderstel, een sportieve look, een exclusieve lak in mat brons en een glanzend zwart dak, aangevuld met sierelementen in Myron-afwerking, tweekleurige 17" lichtmetalen velgen en specifieke, sportief getinte interieurs.
 • Eveneens aanwezig zijn de nieuwste connectiviteitssnufjes van het Uconnect 7" HD LIVE-systeem met aanraakscherm, dat een totale smartphone-integratie verzekert dankzij de functies van Apple CarPlay en Android Auto™.
 • Keuze uit diverse zuinige benzine- en dieselmotoren die allemaal aan de Euro 6.d-normen voldoen.
 • De 500L S-Design wil voortbouwen op het succes van zijn voorganger, die sinds zijn lancering in 2012 meer dan vijf jaar lang aan de top van zijn segment stond en in Italië zelfs marktleider was.
 • Stedelijke sportiviteit en een opvallende stijl. Fiat lanceert de 500L S-Design. De nieuwe speciale reeks verkent andere manieren om 'Cool & Capabel' te zijn en vult de S-Design-familie aan met een meeslepende exclusiviteit, dynamiek en persoonlijkheid.

  Deze cross-overversie van de 500L, die werd afgeleid van de Cross-versie, is ontworpen om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en onderscheidt zich door zijn onmiskenbaar sportieve look en volledige standaarduitrusting. De nieuwe 500L S-Design, die het iconische karakter van de Fiat 500 perfect respecteert, is de ideale auto voor jonge, moderne gezinnen, zeker als die gezinnen ook dynamisch en verbonden willen zijn.

  De nieuwe 500L S-Design is de jongste telg in een familie die de voorbije maanden een benijdenswaardige positie heeft veroverd in de verkoopmix van de 500X, de Tipo en de 124 Spider. Deze speciale reeks verenigt de functionele en emotionele argumenten van Fiat in een enkele auto. Vandaag is het de beurt aan de 500L S-Design, die zich voornamelijk richt tot mannen met een zwak voor de nieuwste mode- en technologietrends.

  Aan de buitenzijde combineert de nieuwe speciale reeks de look en het verhoogde onderstel van de Cross met een exclusieve lakafwerking in mat brons voor het koetswerk, glanzend zwart voor het dak en een aantrekkelijke Myron-afwerking voor de sierlijsten, de deurgrepen, de buitenspiegelkappen, de rand rond de achterlichtblokken, de beschermplaat en het radiatorrooster. Deze combinatie wordt nog aangevuld met tweekleurige 17" lichtmetalen velgen in glanzend zwart en Myron. Mistlichten en verdonkerde ruiten achteraan maken de look van de 500L S-Design compleet. Dezelfde sportieve geest komt ook terug in de matzwarte textuurafwerking voor het dashboard, getooid met een koperkleurig '500'-logo, en met de speciale zwarte S-Design-stof: unieke trekken die het succes van het model helpen te bestendigen. Sinds zijn lancering in 2012 en gedurende de voorbije vijf jaar genoot de 500L een bevoorrechte plaats aan de top van zijn segment. In Italië was hij zelfs marktleider. In mei van dit jaar liep de 500.000e 500L van de band, een cijfer dat zijn uitzonderlijke commerciële prestaties bevestigt. Hij is momenteel marktleider in Italië, Servië en Turkije en staat in de top drie van zijn segment in Spanje, Frankrijk, Zwitserland, België, Denemarken, Portugal en Griekenland.

  De gedurfde look van de 500L S-Design wordt ondersteund door zijn rijkelijke standaarduitrusting met ABS, ESP, zes airbags, een snelheidsregelaar, een multifunctioneel, hoogtechnologisch lederen stuurwiel, een 3,5" groot tft-kleurenscherm, een 60/40 neerklapbare achterbank en led-dagrijlichten. Bovendien biedt de 500L S-Design de nieuwste connectiviteitssnufjes dankzij het Uconnect™ 7" HD LIVE-systeem met aanraakscherm, dat standaard een totale smartphone-integratie verzekert dankzij de functies van Apple CarPlay en Android Auto™. 

  Sportieve onderscheiding voor een onmiddellijk meeslepende stijl

  De 500L S-Design, die in het leven werd geroepen voor een jong stadspubliek, onderscheidt zich voor zijn exclusieve, unieke lakafwerking in de kleuren mat brons voor het koetswerk, glanzend zwart voor het dak en aantrekkelijk Myron voor sierelementen zoals de zijdelingse sierlijsten, de deurgrepen, de typische 'whiskers' op de neus, de rand rond de achterlichten, de koffersierlijst en de buitenspiegelkappen. De sportieve look van de nieuwe speciale reeks wordt nog geaccentueerd door de verdonkerde ramen achteraan en de nieuwe tweekleurige 17" lichtmetalen velgen (glanzend zwart en Myron).

  De sportief-elegante stijl komt ook in het interieur terug en siert een aantal donkere elementen zoals het matzwarte textuurdashboard met koperkleurig '500'-logo. Het passagierscompartiment wordt nog unieker met de specifieke zwarte S-Design-stof en de Scuba-bekleding met sportieve dubbele stiknaden en een koperkleurig '500'-logo. Op verzoek zijn ook zetels met zwarte lederen inzetstukken verkrijgbaar, die het geheel een elegante toets geven voor een opvallend moderne en jonge sfeer.

  Behalve de exclusieve tweekleurige afwerking in mat brons voor het koetswerk en glanzend zwart voor het dak, is de nieuwe 500L S-Design ook verkrijgbaar in de kleuren Gelato White, Donatello Bronze, Moda Grey, Toscana Green (allemaal te combineren met het glanzend zwarte dak) en Black.

  Uconnect™ 7" HD LIVE: klaar voor Apple CarPlay en compatibel met Android Auto™

  Alle klanten laten genieten van de slimste oplossingen, die het leven aan het stuur vereenvoudigen en verbeteren: dat is de kern van Fiats missie. De nieuwe 500L S-Design vormt geen uitzondering op die regel en is standaard uitgerust met het Uconnect 7" HD LIVE-systeem met aanraakscherm, dat bovendien klaar is voor Apple CarPlay en compatibel is met Android Auto™. Het betreft een ontwikkeling die gecreëerd werd voor klanten die veel belangstelling hebben voor connectiviteit en voor de nieuwste trends binnen het domein van infotainment. Het innovatieve Mopar® Connect, dat bijstandsservices en controlefuncties vanop afstand combineert om de gemoedsrust onderweg te verhogen en een constante controle vanaf een smartphone te verzekeren, is verkrijgbaar op vraag.

  Meer in detail beschikt de nieuwe generatie van Uconnect™ 7" HD LIVE-systeem over een 7"-aanraakscherm met hoge resolutie, een handenvrije Bluetooth-interface, audiostreaming, een tekstlezer en spraakherkenning, AUX- en USB-poorten met iPod-integratie en bediening op het stuurwiel. Zijn tegen meerprijs verkrijgbaar: een herwerkte parkeercamera, die opvallend scherpe beelden en dynamische richtlijnen weergeeft, en het TomTom-navigatiesysteem met 3D-kaarten en IQ Routes-kaarten. Het navigatiesysteem zal altijd up-to-date zijn dankzij Mopar® Map Care, de FCA-service die is inbegrepen in de aankoopprijs van de auto of het navigatiesysteem en die de beste kaartupdates rechtstreeks aanbiedt vanaf de officiële websites. 
  Bovendien zullen gebruikers altijd verbonden zijn met de Uconnect™ LIVE services. Door de gratis Uconnect™ LIVE app uit de App Store of Google Play Store te downloaden op hun smartphone, kunnen gebruikers ten volle genieten van de voordelen van Uconnect™ Live, zoals het streamen van muziek via Deezer en TuneIn, nieuws van Reuters, verbonden navigatie met TomTom LIVE en de mogelijkheid om contact te houden met vrienden via Facebook Check-in en Twitter. Met eco:Drive en my:Car kan de bestuurder tot slot besparen en milieuvriendelijk rijden, ongeacht waar hij heen wil.

  De bijzonderste functie van het Uconnect™-systeem is de integratie van Apple CarPlay - de slimste en veiligste manier om een iPhone te gebruiken tijdens het rijden - en de compatibiliteit met Android Auto™, om te kunnen genieten van alle functies van Google. 
  Apple CarPlay optimaliseert de routes die het uitstippelt op basis van de verkeerssituatie en kan worden gebruikt om te telefoneren, om tekstberichten te verzenden en ontvangen en muziek af te spelen terwijl de bestuurder zich ten volle concentreert op de weg. Sluit uw iPhone aan en vertrek.

  Apple CarPlay werkt ook met andere apps op uw iPhone, zoals uw favoriete audio-, berichten- en spraak-apps. CarPlay werkt samen met de spraakassistent Siri en is speciaal ontwikkeld voor rijscenario's. Het systeem is ook compatibel met Android Auto™, dat de Android-ervaring doortrekt naar de auto door apps en services te projecteren op het centrale scherm. Android Auto™ werd ontwikkeld om gemakkelijker en veiliger informatie op te zoeken tijdens het rijden.

  De bestuurder kan Google Maps™ gebruiken om routeaanwijzingen te ontvangen en gemakkelijk toegang te krijgen tot muziek, multimedia-inhoud en de meest gebruikte messengers. De eenvoudige, onmiddellijke interactie met toestellen maakt het leven van de inzittenden makkelijker door hetzelfde besturingssysteem te gebruiken in de auto en dus voortdurend geconnecteerd en veilig te rijden. Dat vertaalt zich in een fantastische levenskwaliteit en een betere ergonomie in het interieur.

  Wanneer een Android-smartphone verbonden wordt met het voertuig of het compatibele stereosysteem, dan verschijnen de apps van Android Auto op het display van het voertuig. Om meer te weten te komen over de compatibiliteit met Android Auto kunt u een kijkje nemen op support.google.com/androidauto.

  Android Auto, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.

  Apple CarPlay is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.

   

  Efficiënte, uiterst performante motoren, die voldoen aan de Euro 6.d-normen

  Het motorgamma voor de Fiat 500L S-Design beantwoordt volledig aan de strengere eisen bepaald door de Euro 6.d-norm. Het omvat de 95 pk sterke 1.4 Fire-benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak, de 95 pk sterke 1.3 MultiJet II-turbodieselmotor met handgeschakelde versnellingsbak of Dualogic-transmissie en de 120 pk sterke 1.6 MultiJet met handgeschakelde versnellingsbak.

  Meer in detail implementeert de 1.4 Fire-motor met 95 pk software-updates om hem te laten voldoen aan de nieuwe normen terwijl de opgefriste dieselversies gebruikmaken van een SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) met AdBlue*-injectie om stikstofoxiden (NOx) af te breken, evenals een DPF-filter (Diesel Particulate Filter) om roetdeeltjes op te vangen en te elimineren. Dit betekent dat de motor aansluit bij het hoogste niveau van eco-compatibiliteit dat vandaag wordt aangeboden op de markt voor dieselsystemen, en dit zonder compromissen op het vlak van prestaties.

  De vermogens- en koppelcurves bevestigen de uitmuntendheid van de MultiJet II-familie, die ook in de nieuwste configuratie het typische hoge koppel bij lage toerentallen levert. De 1.3 MultiJet II levert 95 pk en een maximumkoppel van maar liefst 200 Nm bij 1.500 t/min, terwijl de 1.6 MultiJet II 120 pk een maximumkoppel van 320 Nm bij slechts 1.750 t/min levert.

  *AdBlue® is een oplossing van 32,5% uiterst zuiver ureum en 67,5% gedemineraliseerd water.

   

  Turijn, 19 september 2018

   

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

  SCHRIJF U NU IN