Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

12 okt. 2020

Nieuwe Fiat 500 wint ‘Red Dot Award 2020’

Nieuwe Fiat 500 wint ‘Red Dot Award 2020’

De Nieuwe Fiat 500, de eerste volledig elektrische auto van FCA, heeft de ‘Red Dot Award 2020’ gewonnen, een van de meest begeerde prijzen in de wereld van industrieel design, in de categorie ‘Designconcept’. De nieuwe elektrische stadswagen van Fiat is nu klaar om een revolutie teweeg te brengen in de mobiliteit van morgen, met zijn onmiskenbare stijl doordrenkt van de Italiaanse cultuur, de geest van La Dolce Vita, technologie en innovatie.

De uitreiking van de ‘Red Dot Awards 2020’ heeft online plaatsgevonden. De Nieuwe Fiat 500 werd bekroond met een prijs in de categorie Designconcept, een van de drie categorieën van de ‘Red Dot Design Awards’. De felbegeerde prijzen werden uitgereikt door een internationale jury bestaande uit 21 van de meest gerenommeerde designprofessionals en docenten ter wereld. De nieuwe stadswagen van Fiat kreeg een prijs voor zijn uitstekende, unieke design en zijn vermogen om zich te onderscheiden van zijn concurrenten. In 2019 ging dezelfde prijs naar de Fiat Concept Centoventi.

Olivier François, President van Fiat Brand Global, merkte op: “Ik ben er trots op dat we de ‘Red Dot Award’ hebben gewonnen, omdat de 500 altijd meegegaan is met zijn tijd. Hij verandert als de maatschappelijke noden veranderen. Dat geldt ook voor de derde generatie van de 500, die moet inspelen op de nieuwe mobiliteitsbehoeften van mensen. De Nieuwe Fiat 500 werd in Italië bedacht, ontworpen en gebouwd, met de authenticiteit van een product dat liefdevol thuis wordt gemaakt. Al van bij het begin bracht het project voor de Nieuwe 500 een golf van positiviteit teweeg bij Fiat, met zijn energie en creativiteit. Die typisch Italiaanse creativiteit, die voortvloeit uit 63 jaar geschiedenis en successen, heeft geleid tot een volledig nieuwe, zuiver elektrische, hoogtechnologische en geconnecteerde auto, maar nog altijd een 500: verbluffend, charismatisch en met het vermogen om voor verandering te zorgen, om in onvervalste Dolcevita-stijl een object van verlangen naar emissievrije mobiliteit te worden.”

Een object van verlangen, in onnavolgbare 500-stijl. Nu verwacht wordt dat mobiliteit duurzamer, geconnecteerd en autonoom wordt, met een steeds strengere regelgeving, treedt de derde generatie van de Fiat 500 opnieuw op de voorgrond met al zijn design en rijplezier. Hij vormt niet alleen een revolutie, maar de ‘reïncarnatie’ van een ingesteldheid, die vernieuwing kan inspireren. In feite volstaan regels en voorschriften niet voor een echte revolutie, er is iets iconisch en moois nodig: de Nieuwe Fiat 500.

In de woorden van Klaus Busse, Hoofd van EMEA FCA Design: “Met de Nieuwe 500 van Fiat wilden we een elektrische auto met een ziel creëren, met een design dat sterk inspeelt op de Italiaanse stijl en het gevoel dat kan worden geput uit de sculpturale trend van de Nieuwe 500, in zijn ‘ogen’ – de koplampen – en in zijn interieur. We wilden een uniek product creëren, als statement van de Italiaanse geest, van wat Italië als natie en Fiat als merk vandaag kunnen creëren. De ‘Red Dot Award’ winnen is een grote eer voor het hele team dat aan het Nieuwe 500-project heeft gewerkt.”

De ‘Red Dot Design Awards’ gingen in 1955 van start en zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest begeerde onderscheidingen in de wereld van industrieel design. De ‘Red Dot Design Awards’, die onderverdeeld zijn in drie grote categorieën (Productdesign, Communicatiedesign en Conceptdesign), worden uitgereikt aan alle bedrijven waar speciale aandacht wordt besteed aan design. De internationale jury, bestaande uit onafhankelijke designers, docenten en journalisten, beoordeelt projecten op basis van criteria zoals innovatie, vormkwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid. Dit jaar werden meer dan 4.100 nominaties ontvangen uit 52 landen; 187 van die projecten wonnen een prijs.

 

Brussel, 14 oktober 2020

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN