Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

06 nov. 2020

Historische sfeer en eigentijdse uitstraling : het nieuwe gezicht van FCA Heritage Officine Classiche

Historische sfeer en eigentijdse uitstraling : het nieuwe gezicht van FCA Heritage Officine Classiche

 

  • Het certificerings- en restauratieatelier wordt momenteel uitgebreid en volledig gerenoveerd, perfect in lijn met de huisstijl van FCA Heritage.
  • Elk van de zones is versierd met historische beelden van de productie van de Turijnse fabriek, afgewisseld met artistieke foto’s van de meest emblematische auto’s van Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth.
  • De Officine Classiche-werkplaats voert enkele van de diensten uit die het meest gewaardeerd worden door liefhebbers van klassieke auto's: van authenticiteitscertificering tot technische assistentie en onderhoudsdiensten en volledige restauratie.
  • Sinds 2015 werden er ongeveer 500 certificeringen afgeleverd en werden er tientallen restauraties uitgevoerd.
  • Om deze relooking te vieren heeft FCA Heritage een suggestieve video gemaakt om de reis van elke verzamelaar te illustreren terwijl hij zijn kostbare bezit toevertrouwt aan de experts van de Officine Classiche.

 

 

FCA Heritage heeft de nieuwe ruimtes van zijn "Officine Classiche" - de restauratie- en certificeringswerkplaats van FCA Heritage - in gebruik genomen, waar enkele van de diensten die het meest worden gewaardeerd door liefhebbers van oldtimers worden uitgevoerd: van certificering van de authenticiteit tot technische bijstand en onderhoudsdiensten tot volledige restauratie. De Officine Classiche-werkplaats is een onbetwist vlaggenschip van de FCA-divisie dat het historische erfgoed van de merken Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth beschermt en valoriseert, en is volledig opgefrist in zijn uiterlijke verschijning en interieur.

"De modernisering van de Officine Classiche markeert een nieuw uitgangspunt om naar de toekomst te kijken en ons auto-erfgoed weer tot leven te brengen", aldus Roberto Giolito, FCA Heritage Manager voor EMEA. "Dit is precies de belangrijkste missie van FCA Heritage: niet alleen vieren, maar ook versterken, niet alleen om de juwelen die we in de loop van onze geschiedenis hebben geërfd veilig te stellen, maar ook om ze weer tot leven te brengen. Deze erfenis blijft de modellen van morgen inspireren, die natuurlijk duurzamer zijn en beter met elkaar verbonden, maar dit kan niet zonder de Italiaanse schoonheid die onze kunstwerken altijd op vier wielen heeft gekenmerkt.”

De belangrijke innovaties in de vernieuwde werkplaats zijn onder meer een grotere affiniteit met de huisstijl van FCA Heritage, het voortzetten van een reis die in 2019 begon met het nieuwe hoofdkantoor - de Heritage Hub - en begin 2020 werd voortgezet met de nieuwe Heritage Gallery in Mirafiori. Motordorp. De restyling van de Officine Classiche brengt ook hulde aan het beroemde industriële complex in Mirafiori, de grootste FCA-fabriek ter wereld en de thuisbasis van de oldtimerwerkplaats sinds 2015. De muren van de werkplaats zijn werden voorzien van historische beelden die doen denken aan de productie in de fabriek in Turijn, afgewisseld met hedendaagse afbeeldingen en foto's van enkele van de meest emblematische auto's van Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth. Het resultaat is een gastvrije en geraffineerde omgeving, ondanks het feit dat deze in een fabriek is gevestigd. Het is in staat om een synergetische ‘dialoog’ aan te gaan met de andere bedrijven in het complex: van de Heritage Hub en de Heritage Gallery tot het Abarth & C. Hoofdkantoor en het FCA Stile Centre voor de EMEA-regio.

De "Officine Classiche", die in 2015 werd geopend in de voormalige vestiging van Officina 83 in Mirafiori, aan de Via Plava in Turijn, beslaat nu een oppervlakte van ongeveer 6.000 m2 - in vergelijking met de oorspronkelijke 900 m2 - en is uitgerust met 12 dekken, specifieke werktuigmachines en een lijn voor zeer nauwkeurige afwerkingen, waaronder een cabine die speciaal is ontworpen voor het schilderen van afzonderlijke onderdelen. Het interieur van de werkplaats is in samenwerking met de specialisten van het merk Mopar ingericht en de uitrusting geselecteerd. Hier worden alle reparatie-, restauratie- en certificeringswerkzaamheden uitgevoerd aan oldtimers van Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth, die zowel aan particuliere verzamelaars als aan de onschatbare collectie van FCA Heritage toebehoren. In totaal hebben er vanaf 2015 tot nu toe tientallen restauraties plaatsgevonden en werden er ongeveer 500 certificaten afgeleverd aan autobezitters over de hele wereld : van Japan tot de Verenigde Staten, van Costa Rica tot Thailand, tot het Carïbische eiland Antigua.

De nauwkeurigheid en getrouwheid van elke interventie wordt gegarandeerd door het gebruik van de originele productiegegevens en technische tekeningen van elk model, die in de archieven van het bedrijf worden bewaard, en door de unieke ervaring van het team van specialisten van FCA Heritage. Het team dat verantwoordelijk is voor de FCA vintage-collectie staat ook ter beschikking van particuliere klanten, met diensten die variëren van eenvoudig onderhoud tot volledige restauratie: van diagnose en buitenrestauratie tot de reparatie van afzonderlijke mechanische en esthetische onderdelen, met inbegrip van de finale afstellingstests.

De Officine Classiche biedt ook onderdak aan activiteiten met betrekking tot "Certificering van Authenticiteit". Wanneer alle aspecten van de klassieker in detail zijn geanalyseerd en de productiegegevens en technische specificaties in het bedrijfsarchief nauwgezet zijn gecontroleerd, certificeert FCA Heritage de authenticiteit van het voertuig en geeft het de waarde ervan aan. Het certificeringsproces vereist dat elke auto een rigoureus controle- en evaluatieproces doorloopt dat wordt uitgevoerd door het interne team van deskundigen, waarbij de authenticiteit en de onderdelen zorgvuldig worden gecontroleerd, evenals de werking van de belangrijkste mechanische onderdelen. Voor klassieke modellen van de merken Alfa Romeo, Fiat, Lancia en Abarth is een echtheidscertificaat beschikbaar en - indien de klant dat wenst - kan de analyse van de auto ook bij de eigenaar thuis worden uitgevoerd.

 

Brussel, 9 november 2020

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN