Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van FCA Press en blijf op de hoogte van het nieuws

13 nov. 2020

Mopar® en de Fiat New 500

Mopar® en de Fiat New 500

 

  • Het Mopar®-team heeft een reeks van meer dan 80 accessoires ontwikkeld die uitsluitend bestemd zijn voor de eerste volledig elektrische auto van FCA.
  • Vier verschillende thema's laten elke automobilist toe om zijn of haar Fiat New 500 als een maatpak te personaliseren.
  • Uconnect services™ en de FIAT-applicatie : het Connected Services-team van Mopar® heeft de ontwikkeling van een innovatieve waaier van geconnecteerde diensten gecoördineerd die gericht zijn op veiligheid en voertuigcontrole op afstand, waarvan de meeste standaard in de New 500 zijn opgenomen.
  • Mopar® Vehicle Protection: meer zekerheid, meer vrijheid, meer kwaliteit, voor de New 500.

 

De Fiat New 500, die onlangs in Turijn werd onthuld, is de eerste volledig elektrische auto van FCA en is voorbestemd om de gewoonten in de wereld van de emissievrije voertuigen te veranderen. Hij werd ontworpen voor iedereen die vanaf nu met de auto van de toekomst wil rijden, inbegrepen Italiaanse stijl en elegantie. Mopar®, het aftersales merk van FCA, was eveneens aanwezig op dit event : het is duidelijk dat een geavanceerd mobiliteitsconcept niet voorbij kan gaan aan hoogwaardige diensten en accessoires, noch aan maximale aanpassingsmogelijkheden op basis van producten en ideeën die samen met alle betrokken partijen bij de creatie van een nieuw model worden ontwikkeld.

Maatwerk met Mopar

Het Mopar-team werkte vanaf de eerste schets van de New 500 samen met collega's van engineering, styling en productontwikkeling, met als doel maximaal maatwerk te leveren. De authentieke accessoires van Mopar zijn daarom de ideale uitbreiding van de verschillende uitrustingsniveaus van het gamma. Ze zijn perfect in overeenstemming met de geest van het model, in naam van de continuïteit, ontworpen om de elektrische ervaring van de klant te vereenvoudigen.

Mode-accessoires

Mopar heeft gewerkt aan de vier thema’s die de spirit van de New 500 en haar klanten belichamen. Daarom werd er veel nadruk gelegd op het mode-element, met uitrustingen die de verschillende mogelijke nuances van elegantie en het onderscheidend vermogen van de klant (fashion pack) of chroom (chrome pack) versterken, maar altijd rekening houden met het comfort van de klant, met de 'tunnel zak' - inclusief een op maat gemaakte tassenbak met speciale compartimenten voor telefoon, make-up en make-up koffer. En dan hebben we het nog niet eens over de speciale diamantgeslepen velgen, een specifiek chroom pakket, de speciale sleutelhanger en het chevronmotief op het dak, dat doet denken aan de mode-industrie en haar vakmanschap.

Accessoires « Ethics & Aesthetics Accessories » en « Be Proud »

Tot slot werd uiterste zorg besteed aan de bescherming van het milieu bij de ontwikkeling van accessoires met gerecycleerde of recycleerbare materialen, bijvoorbeeld het materiaal dat gebruikt wordt voor de emblematische "Pebble"-sleutel, afkomstig van restanten van plantaardige productie, op zoek naar ethiek in de esthetiek, zonder daarbij het erfgoed van de auto te vergeten : vandaar de "Ethics & Aesthetics"- en "Be Proud"-universums. Respect voor het milieu kan ook worden uitgedrukt in milieuvriendelijke aankledingen en tapijten; respect voor zichzelf en voor de passagiers van het voertuig wordt weerspiegeld in het D-Fence by Mopar-pakket, dat bestaat uit een hogedrukcabinefilter, een luchtreiniger en een UV-lamp, om het interieur van de auto in 3 stappen te zuiveren: het verbeteren van de kwaliteit van de omgevingslucht, het zuiveren van de lucht die zich al in de cabine bevindt en het elimineren van tot 99% van de bacteriën. Elke New 500 zal dus een onnavolgbaar icoon van elegantie zijn, in staat om verandering te inspireren en deel uit te maken van de oplossing voor een nieuwe mobiliteit, ook al zou het zeer ongebruikelijk zijn om twee volledig identieke modellen aan de verkeerslichten te zien, dankzij Mopar.

Een eenvoudige en intuïtieve elektrische ervaring

Om nog maar te zwijgen van de elektrische ervaring van de klant, die altijd eenvoudig en natuurlijk moet blijven. Een voorbeeld is de 500e kabeldrager. Het lijkt misschien een kleinigheid, maar elk detail is zorgvuldig ontworpen om de duurzaamheid te verbeteren, ook bij het opladen, een aanpak die nu vanzelfsprekend zal zijn voor klanten.

Services Uconnect ™ en de FIAT applicatie

Daar de New 500 de auto van de toekomst is, wist het Connected Services team van Mopar dat het een reeks innovatieve diensten moest ontwikkelen om er de meest hightech en geconnecteerde auto ooit van te maken.

Klanten van de New 500 kunnen tal van standaardfuncties ontdekken, hetzij via de mobiele FIAT-applicatie op de smartphone, hetzij in de auto via het nieuwe infotainmentsysteem.

Met de FIAT-applicatie kan de New 500 op afstand worden bediend: u kunt de laadstatus controleren, de deuren openen en sluiten, de koplampen aanzetten en de airconditioning programmeren. U kunt zoeken naar de dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten en het onderhoud van de auto beheren. In geval van nood of gevaar kan de auto de bestuurder onmiddellijk in contact brengen met een operator om hulpdiensten of wegenwachtdiensten te sturen. Met de functie "Send&Go" kunt u uw reis ook de dag ervoor plannen en naar de New 500 sturen, zodat deze de volgende ochtend weer klaar is voor gebruik. Nog beter, de eerste keer dat u verbinding maakt met de FIAT-applicatie, profiteert u van de complete My easy Charge service-ervaring, om direct de beschikbaarheid van de dichtstbijzijnde oplaadpunten te controleren, het oplaadproces te starten en te betalen met uw mobiele telefoon. U zult er ook de EasyWallbox ontdekken, die gebruikt wordt om uw auto thuis op te laden.

Al deze connectiviteitsfuncties worden mogelijk gemaakt door de Uconnect Box, die ook kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot diensten in de auto, bijvoorbeeld om uw auto te veranderen in een Wi-Fi hotspot voor maximaal 8 apparaten, om Amazon Alexa spraakdiensten in de auto te gebruiken, om voortdurend op de hoogte te blijven van het verkeer, het weer en snelheidscamera's, en om ervoor te zorgen dat uw kaarten altijd up-to-date worden gehouden. De Uconnect Box is een gecertificeerd telematicasysteem waarmee klanten toegang hebben tot aanbiedingen van geselecteerde toonaangevende industriële partners en verzekeringsvoordelen met betrekking tot de telematicadata van het voertuig. En er is meer : naast al deze standaarddiensten zijn er nog andere optionele pakketten, die beschikbaar zijn via een nieuwe e-commerce site die gewijd is aan het aanbod van gekoppelde diensten met toegevoegde waarde, om de eindklanten een eenvoudige winkelervaring te bieden. Deze diensten omvatten My Alert, ontworpen om uw 500 voortdurend onder controle te houden en u te informeren in geval van poging tot diefstal, en My Fleet Manager, een innovatieve en uitgebreide oplossing die gelijktijdig met de New 500 wordt gelanceerd en die bedrijven in staat stelt hun wagenpark te controleren en te beheren via een specifiek portaal.

Mopar Vehicle Protection

Voor het onderhoud van de New 500 biedt Mopar Vehicle Protection een aantal flexibele en betaalbare servicecontracten om direct de toekomstige reparatie- en onderhoudskosten te bepalen. De portefeuille bestaat uit :

  • Garantie-uitbreiding: continue bescherming, ook na afloop van de wettelijke garantieperiode.
  • Gewone en bijzondere onderhoudsplannen tegen voordelige tarieven met een duidelijke en vooraf bepaalde planning van de uit te voeren werkzaamheden, met inbegrip van specifieke controles van de hoogspanningsbatterij om optimale prestaties te garanderen.
  • Niet te vergeten het aanvullend onderhoud, met diensten die complementair zijn aan de onderhoudsplannen en de verlengde garantie.

Mopar Vehicle Protection is de ideale mix van expertise, waarde en gemak.

 

Brussel, 12 november 2020

Andere inhoud