Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten FCA Press i budi u toku na svim vestima.

03 Jul 2019

Camp Jeep® 2019 započinje uz evropsku prezentaciju novog modela Jeep Gladiator

Camp Jeep® 2019 započinje uz evropsku prezentaciju novog modela Jeep Gladiator

 

  • Camp Jeep® održaće se u mestu San Martino di Castrozza, u Italiji, od 12-14. juna.
  • Celokupan program i registracija dostupni su na lokalnim Jeep sajtovima pojedinih tržišta.
  • Ovaj godišnji događaj je najvažnija manifestacija na kalendaru Grupe vlasnika Jeep® vozila.
  • Ovogodišnje izdanje biće najodrživiji Camp Jeep ikada: sva debla koja će se koristiti za događaj potiču iz šume koja okružuje lokaciju gde će se Camp Jeep održati.
  • Posetioci Camp Jeep-a imaće priliku da prvi izbliza vide novi model Jeep Gladiator.
  • Kao najsposobniji pikap srednje veličine ikada, Jeep Gladiator označava povratak brenda u pikap segment nakon 27 godina.
  • Novi Wrangler 1941 koga je dizajnirao Mopar® i cela porodica Jeep terenaca biće predstavljeni na centralnoj bini.
  • Na nekoliko terenskih staza različitih nivoa težine će se testirati legendarne 4x4 sposobnosti brenda Jeep, a vozači će moći da testiraju sopstvene veštine u vožnji po zahtevnom terenu u prostoru Tehničke Akademije uz prisustvo instruktora sa Jeep Akademije.
  • U posebnim tematskim prostorima posetioci će moći da se zapute na zadivljujuće putovanje u svet brenda Jeep u okruženju od 360 stepeni: Muzejski prostor će prikazati sve faze duge, veličanstvene istorije brenda Jeep i nasleđe izdržljivih, pouzdanih Jeep terenaca; na prostoru rezervisanom za brend Mopar biće izložene dve verzije modela Jeep Wrangler 1941 kao i čitav katalog autentične dodatne opreme koju Mopar kreira za brend Jeep; a u zvaničnom kutku za Jeep brendiranu robu biće izloženi ekskluzivni dodaci i odeća koji su deo Jeep „lifestyle“ kolekcije.
  • Program prepun dešavanja, uključujući izložbe, sportove na otvorenom, roštilj, dečije aktivnosti, koncerte uživo i Jeep paradu na kraju, koja predstavlja krunu ovogodišnjeg trodnevnog događaja.

Camp Jeep® 2019 – najveći godišnji događaj u kalendaru Grupe vlasnika Jeep vozila (Jeep Owners' Group) biće otvoren za posetioce od 12.-14. jula, i pripremiće svima uzbudljiv doživljaj ovog brenda u autentičnom, čistom Jeep stilu.

Ovaj događaj, koji će se održati u srcu regije Dolomita, u poznatom gradiću po imenu San Martino di Castrozza, okupiće preko 1.200 zaljubljenika u brend Jeep a biće prisutno i preko 700 vozila.

Ovaj trodnevni program biće prava proslava slobode, strasti i avanture kao i prilika za posetioce da dožive vanserijske terenske sposobnosti legendarnog modela Jeep Wrangler, i da testiraju celu Jeep gamu na zahtevnim planinskim stazama velelepnih Dolomita. Više od 40 kilometara staza će biti dostupno posetiocima za testiranje Jeep modela, a u tehničkom prostoru moći će da testiraju sopstvene veštine u terenskoj vožnji u pratnji profesionalnih vozača iz Jeep Akademije, i usput nauče neke ekstremne trikove.

Ovo će biti događaj koji je takođe posvećen i lokalnoj održivosti, jer svako drvo, grana i deblo korišćeno za pripremu i izgradnju prepreka na planinskim stazama dolaze iz šuma koje okružuju lokaciju gde se održava Camp Jeep. To je takozvano „Schianti“ drveće, koje je oboreno tokom oluje u regiji Trentino-Alto Adige, prošlog oktobra. To drveće je moralo biti uklonjeno kako bi se omogućilo pošumljavanje tog područja.

Ljubitelji brenda i članovi Grupe vlasnika Jeep vozila iz svih delova Evrope imaće priliku da se po prvi put približe i izbliza pogledaju novi Jeep Gladiator, najsposobniji pikap srednje veličine ikada. Izloženi Jeep Gladiator će takođe imati jedinstvene modifikacije koje je pripremio Mopar®, brend koji je u sklopu FCA grupe zadužen za proizvode i usluge u postprodaji za sva vozila grupe. Jeep Gladiator, koji je premijerno predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu krajem 2018. godine, obeležava povratak ovog brenda u segment pikap vozila nakon 27 godina. Kao ultimativno vozilo za svaku moguću avanturu na otvorenom, novi Jeep pikap će se naći u prodaju u celom EMEA regionu (Evropa, Bliski Istok i Afrika) sledeće godine.

Još jedno veliko predstavljanje u okviru Camp Jeep događaja odnosi se na novi Jeep Wrangler 1941 koji je dizajnirao Mopar. Camp Jeep će biti događaj kojim se obeležava zvaničan početak komercijalne prodaje ovog modela, tri meseca nakon svetske premijere na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi. Model koji će biti izložen na prostoru posvećenom brendu Mopar ima pogon na sva četiri točka i konfiguraciju koja je 100% dozvoljena na javnim putevima, opremljen Jeep Performance delovima koji dodatno popravljaju njegove neprikosnovene terenske sposobnosti. , opcioni usisnik vazduha – „snorkel“, zaštitne šine iz Performance kolekcije, crni štitnici pragova, crni poklopac rezervoara za gorivo i patosnice za sva godišnja doba doprinose posebnoj konfiguraciji ovog modela.

Ovu moćnu konfiguraciju zaokružuje nalepnica „1941“ na haubi, kojom se obeležava jedna važna godina za brend Jeep: u pitanju je godina kada je po prvi put predstavljen model Willys, pa se taj broj nalazi i na drugim detaljima na ovom vozilu, kao što su felne, ručica menjača i vrata prtljažnika. Ovo vozilo je takođe dodatno poboljšano autentičnom dodatnom opremom koja je preuzeta iz porodice od preko 200 različitih izvedbi modela Jeep Wrangler, pa tako imate masku hladnjaka sa sedam proreza, štitnike za blato, svetla za terensku vožnju, mat crne poklopce retrovizora. Jeep Wrangler 1941 će biti dostupan u kasnijoj proizvodnji. Wrangler modeli sa dizel motorom od 2,2 litre, Sport, Sahara i Rubicon uključuju pakete opreme.

U izdvojenom Mopar prostoru biće izložena dva različita modela Jeep Wrangler 1941 – jedan sa Rubicon paketom opreme posebno kreiranim za terensku vožnju, u konfiguraciji sa dvoje vrata, sa 2,2-litarskim dizel agregatom koji razvija 200 ks u žutoj Hella Yella Clear Coat boji sa crnim mrežastim krovom, i drugi sa luksuznijim Sahara paketom opreme u plavoj Ocean Blue Metallic Clear Coat boji sa čvrstim krovom – za kupce koji žele da se ističu u gradu po svom jedinstvenom stilu. Drugi model takođe pokreće 2,2-litarski dizel sa 200 konja.

Širok izbor autentične dodatne opreme koju za novi Wrangler 1941 kreira Mopar biće predstavljen u Mopar kutku pored nove Mopar linije brendirane robe, koja će se prodavati tokom ovog događaja pa posetioci mogu da ponesu neki suvenir sa sobom kući.
Posetioci će takođe moći da vide kako funkcioniše Mopar Connect, zvaničan paket povezanih usluga za sigurnost i bezbednost kao i upravljanje vozilom na daljinu.

Brend Jeep nastavlja svoju evoluciju, nastojeći da usavrši tehničke veštine svoje porodice terenaca i osvoji nove teritorije, pritom doprinoseći uspehu najnagrađivanije porodice terenaca ikada, i ostajući veran svojoj tradiciji i jedinstvenosti. U muzejskom prostoru svi ljubitelji će moći da prođu kroz sve faze duge i veličanstvene istorije ovog brenda, i vide neke primerke iz čuvene loze izdržljivih, pouzdanih Jeep pikap modela koji su preci modela Gladiator, a ukupno će biti sedam istorijskih modela.

Ti modeli su Jeep Cherokee Chief „Levi’s“ iz 1978. godine, posebna verzija modela Cherokee koja je rezultat poznate saradnje sa kompanijom Levi Strauss od 1975-1978. godine; Jeep CJ5 „Renegade I“ iz 1970. godine, ovo je model sa posebnim paketom opreme koji se nudio uz modele CJ5 i CJ7 sve do 1986. godine i kod njega se prvi put u istoriji brenda Jeep pojavilo ime „Renegade“; Jeep CJ7 „Golden Eagle“ iz 1978. godine, luksuzna verzija modela CJ7 koja se pojavila iste godine kao i prvobitni Renegade; Jeep J300 „Gladiator Thirftside“ iz 1963. godine i Jeep J3000 „Gladiator Thriftside“ iz 1967. godine, koji su predstavljali prvo pojavljivanje imena Gladiator i imali su konvencionalnu karoseriju na platformi za pikap, što je dizajn koji su pokupili od Jeep Wagoneer karavan modela sa pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem koji je po prvi put bio dostupan na jednom pikapu sa 4x4 pogonom; Jeep Super Wagoneer iz 1967. godine, prvi automobil ikada sa pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem i preteča trenutnih luksuznih terenaca; i Jeep CJ5 „Super Jeep“ iz 1973. godine, posebno izdanje modela CJ-5 proizveden u ograničenoj seriji i veoma tražen među kolekcionarima.

Program Camp Jeep događaja uključivaće izložbe, roštilj, sportove na otvorenom, dečije aktivnosti, panoramsku vrtešku, koncerte uživo i, u nedelju u podne, završna parada, koja predstavlja krunu ovogodišnjeg trodnevnog događaja, će označiti kraj trodnevnog programa posvećenog terenskoj vožnji.

U Torinu, jul 2019. godine

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA