Prijavi se na bilten

Prijavi se na bilten FCA Press i budi u toku na svim vestima.

18 Feb 2020

„Dan mrmota“ sa modelom Jeep® Gladiator i Bilom Marijem (Bill Murray) je najgledanija reklama Velike utakmice 2020. na društvenim mrežama sa 104.246.754 pregleda

„Dan mrmota“ sa modelom Jeep® Gladiator i Bilom Marijem (Bill Murray) je najgledanija reklama Velike utakmice 2020. na društvenim mrežama sa 104.246.754 pregleda
  • „Dan mrmota“ je pregledan ukupno 104.246.754 puta na YouTube, Facebook, Twitter i Instagram kanalima brenda Jeep
  • „Dan mrmota“ je imao više pregleda na društvenim mrežama nego bilo koja reklama emitovana tokom Velike utakmice
  • „Dan mrmota“ je zauzeo 1. mesto prema Ad Meter („Merač reklama“) anketi novina USA Today
  • „Dan mrmota“ je auto reklama koja je zauzela 1. mesto na godišnjem kanalu Youtube AdBlitz 2020 (2. mesto od ukupno 164 video spota)
  • Magazin People je proglasio „Dan mrmota“ za reklamu broj 1 Velike utakmice
  • Kao bonus za ljubitelje reklame, brend Jeep je objavio dužu verziju –Dan mrmota” | Verzija Bil Mari + Drugar čupavog repa u avanturi van scenarija i van staze– na svom YouTube kanalu posle Velike utakmice

Reklama „Dan mrmota“ brenda Jeep® za Superboul (Super Bowl) 2020, u kojoj glumi Bil Mari i pojavljuje se pikap 2020 Jeep Gladiator, je najgledanija reklama Velike utakmice na društvenim mrežama (YouTube, Facebook, Twitter i Instagram). Reklama je prikupila 104.246.754 pregleda [do ponedeljka 10. februara, 9:00 pre podne po istočnom vremenu/3:00 posle podne po centralnoevropskom vremenu] na YouTube, Facebook, Twitter i Instagram kanalima brenda. 

„Sa 104.246.754 pregleda „Dan mrmota“ zabeležio je više pregleda na društvenim mrežama od bilo koje druge reklame za Superboul,“ izjavio je Olivier Fransoa (Olivier François), direktor marketinga FCA. „Pored osvajanja istaknutog priznanja Ad Meter novina USA Today, „Dan mrmota“ je i najgledanija reklama auto industrije na ovogodišnjem kanalu YouTube AdBlitz.“

Pogeldajte broj pregleda u nastavku: 

Pregledi kanala brenda Jeep® 

  • YouTube: 50.357.252
  • Facebook/IG: 50.953.265
  • Twitter: 2.936.237
  • Ukupno: 104.246.754

 

Pored toga što je dobitnik godišnjeg priznanja Ad Meter novina USA TODAY („Dan mrmota“ zauzeo je 1. mesto od ukupno 62 reklame koje su rangirali gledaoci), „Dan mrmota“ je i auto reklama koja je zauzela 1. mesto na kanalu YouTube AdBlitz (i 2. mesto od ukupno 164 reklame).

Magazin People proglasio je „Dan mrmota“ za omiljenu reklamu br. 1 (na listi najboljih 10); Magazin Adweek proglasio je „Dan mrmota“ za najbolju reklamu utakmice Superboul u 2020. godini; Ad Age „Creativity“ proglasio ga je za “Izbor urednika”; a Advertising Age dodelio je reklami „pet fudbalskih lopti,“ što ga čini jednim od svega četiri brenda koji su dobili najviše ocene.
 

Pored ostvarenih 104.246.754 pregleda na YouTubeFacebookInstagram i Twitter kanalima brenda Jeep, brend je zabeležio i 313 hiljada pominjanja na društvenim mrežama do 10. februara, 9:00 pre podne po istočnom vremenu/3 posle podne po centralnoevropskom vremenu.

Kao bonus za ljubitelje ove reklame, brend Jeep objavio je i dužu verziju – „Dan mrmota” | Verzija Bil Mari + Drugar čupavog repa u avanturi van scenarija i van staze” – na svom YouTube kanalu posle Velike utakmice.
 

O TV reklami „Dan mrmota“

U jednominutnoj televizijskoj reklami brenda Jeep, emitovanoj tokom 54. utakmice Superboul u nedelju, 2. februara 2020. godine, igra Bil Mari gde ponovo tumači ulogu Fila Konorsa (Phil Connors) iz filma „Dan mrmota“ (Groundhog Day) snimljenog 1993. godine. U ovoj reklami, Fil Konors angažuje pomoć modela Jeep Gladiator kao svog „vozila za beg“ nakon što je uzeo mrmota; i na taj način, značajno menja svoje dane na bolje. Spot počinje kada sat otkuca 6:00 ujutru. „I Got You Babe“ pesma koju izvode Soni i Šer (Sonny & Cher) počinje, rekreirajući scenu iz filma. Sam Fil Konors iznenada seda uspravno u krevetu. Dvadeset i sedam godina kasnije, ponovo je zaglavljen u Panksatoniju (Punxsutawney). Brend Jeep ostvario je blisku saradnju sa kompanijom Sony Pictures kako bi osigurao autentičnost originalnog filma, koji se može naći u prodaju na disku i u digitalnom formatu.


„U svojim najluđim snovima, snovima svakog oglašivača, da li bi ste se stvarno usudili da zamislite da će se Bil Mari složiti da bude u vašoj reklami za Superboul, i povrh toga, još da mu zatražite to da ponovi svoju kultnu ulogu iz filma „Dan mrmota“?“, izjavio je Olivije Fransoa, direktor marketinga FCA grupe. „Kako napraviti to da ima smisla a da ne izgleda kao da je na silu? Desila se magija kada sam imao neverovatnu sreću da lično upoznam Bila pre par godina, i tada sam znao da je savršen za Jeep. Jer, kao i Jeep, Bil je slobodnog duha, on s namerom traži načine da doživi avanturu i živi neverovatan život“.
Fransoa je nastavio, „Kada sam saznao da Dan mrmota pada na Superboul nedelju po drugi put u 54 godine, nismo mogli a da ne iskoristimo tu šansu. Zvezde su se magično poklopile. Bil se složio da uradi svoju prvu ikad reklamu sa nacionalnim prenosom, i ne samo to, nego i da ponovi svoju ulogu Fila Konorsa za naš model Jeep Gladiator. Ali ovog puta, u našem spotu, heroj je odlučio da napravi drugačiji izbor i izabere drugi pikap – Jeep Gladiator – i to je sve promenilo za njega“.
 
„Ovo je moja prva reklama. Drago mi je da sam je uradio sa vama (Jeep)“, rekao je Bil Mari. „I drago mi je da je ovo i moja poslednja reklama“.

Reklama brenda Jeep je napravljena u partnerstvu sa agencijom Highdive iz Čikaga, glavnom marketinškom agencijom brenda Jeep i dobitnicom zlatne nagrade „Ad Age Small Agency of the Year“ 2019. za najbolju malu agenciju na Američkom Srednjem zapadu (Midwest, Gold).

Brend je takođe dobio licencu za kultnu pesmu od Sonija i Šer, „I’ve Got You Babe“, od kompanije Warner Music za njeno korišćenje u reklami.

O mrmotu Popi (Poppy) koji se pojavljuje u reklami
Popi (sada ima 10 meseci) je spašena kada je imala 4 nedelje, a zbog urođene mane nije mogla biti vraćena u divljinu. Trenutno se o njoj brine licencirani stručnjak za rehabilitaciju divljih životinja u Pensilvaniji i voljeni je član porodice njenog pazitelja. Popi je licencirana kao životinja za edukaciju od strane USDA (Američki sekretarijat za poljoprivredu). Sada odrasla, Popi je postala obrazovni „ambasador“ celog životinskog carstva.

O danu mrmota
U izvornom filmu iz 1993. godine, Bil Mari je na svom sarkastičnom i vickastom vrhuncu u ovoj urnebesnoj romantičnoj komediji o voditelju vremenske prognoze koji je zarobljen u vremenskoj petlji. U timu sa uvek raspoloženom producentkinjom koju glumi Endi Mekdauel (Andie MacDowell) i mudrijašem kamermanom kojeg glumi Kris Eliot (Chris Elliott), TV voditelj vremenske prognoze Fil Konors (Bil Mari) biva poslat u grad Panksatoni u Pensilvaniji da uradi reportažu o godišnjoj proslavi Dana mrmota. Nakon što ga iznenadna mećava zarobi u paklu malog grada, stvari postaju još gore; Fil se budi narednog dana i vidi da se Dan mrmota ponavlja opet... i opet... i opet.

 

Torino, februar 2020. godine

Ostali sadržaji

Prijavi se na bilten.

PRIJAVI SE SADA